Osijek: Nastavljeno suđenje Antunu Novaliću

SASLUŠANJEM svjedoka na osječkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Nogometnog kluba Osijek Antunu Novaliću, optuženom da je od 1996. do 2001. zloporabom položaja i ovlasti pri ugovaranju prelaska petorice igrača toga kluba u inozemne klubove protupravno prisvojio 64 milijuna kuna.

Bivši nogometaš Osijeka Jurica Vranješ izjavio je na današnjoj glavnoj raspravi da je optuženi Novalić sudjelovao u razgovorima oko njegova prelaska u njemački klub "Bayer" iz Leverkusena te da mu je rečeno da će mu pripasti 20 posto iznosa od ukupnoga transfera. Dodao je da su mu predstavnici obiju strana rekli da je transfer vrijedan 7 milijuna njemačkih maraka, pri čemu bi njemu trebalo pripasti 1,4 milijuna, ali kako je nakon dolaska u Leverkusen doznao da je njegov transfer zapravo vrijedan 10 milijuna maraka te da bi mu prema tome trebalo pripasti 2 milijuna maraka. Svjedok je kazao da ga je njegova odvjetnica, nakon kontakta s NK Osijekom, izvijestila kako je spornom razlikom sredstava plaćen porez, a isti mu je odgovor dao i optuženi Novalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bivši član Izvršnog odbora NK Osijek Đuro Vuković naveo je kako su između NK Osijeka, pojedinih nogometaša i Novalića potpisivani tripartitni ugovori, po kojima je dio od ostvarenih prelazaka igrača u inozemne klubove trebao pripasti Novaliću, a zbog njegovih ulaganja u klub.

Ustvrdio je da se obveze prema igračima nisu mogle redovito podmirivati zbog blokade klupskog računa, te da je klub uzimao brojne zajmove od Novalićevih poduzeća kako bi isplatio igrače te da je te zajmove vraćao osobno optuženik.

Nastavak glavne rasprave zakazan je za 15. i 16. siječnja iduće godine, za kada je najavljeno saslušanje novih svjedoka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara