Osijek: Premijer Sanader pozvao birače da iziđu na izbore

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader pozvao je danas u Osijeku građane Osječkobaranjske županije da iziđu na prijevremene izbore za Županijsku skupštinu 18. siječnja i tako iskoriste svoje demokratsko pravo i dužnost, bez obzira na to što će se za nešto više od godinu dana održati redoviti lokalni izbori.

Nakon zatvorena sastanka s Vladinom povjerenicom za tu županiju Jadrankom Nikolov, kojemu su nazočili predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i ministar obrane Berislav Rončević, Sanader je novinarima izjavio kako je izviješten da je sve spremno za izbore te da su "svaki izbori dan na koji se može odlučiti o svojoj sudbini".

"Duga kriza u Osječko-baranjskoj županiji bila je nepotrebna i dokaz je da je bivša vlast jako dugo čekala, iako se znala činjenica da je Županijska skupština u jednom trenutku ostala bez kvoruma. Županija je izgubila mnogo vremena da bi došla do ove situacije i u ime nove Vlade mogu reći da ćemo slične krize rješavati brzo i da nećemo dopustiti da takvo stanje bezvlašća traje predugo, bez obzira na to je li riječ o općinama, gradovima ili županijama", poručio je premijer Sanader.

Na novinarski upit o budućim Vladinim potezima na tom području odgovorio je kako "Vlada želi ravnomjeran razvoj svih hrvatskih županija i krajeva" te pozvao na što brže sastavljanje županijske vlasti i određivanje prioriteta, nakon čega će Vlada, kako kaže, "dati potporu razvojnim projektima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks pozvao je građane da iziđu na izbore i glasuju po svojoj savjesti kako bi "životni prioriteti Osječko-baranjske županije mogli biti prepoznati te kako bi se poboljšao standard i kvaliteta života".

Povjerenica Nikolov kazala je kako je za cjelovito funkcioniranje Županije nužno da građani iziđu na izbore i da se sastavi županijska vlast.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara