Ostojić: Krv u Vukovaru prolila se zbog rakije; Vukovarski branitelj Horvat pušten na slobodu, policajac nije suspendiran

Ostojić: Krv u Vukovaru prolila se zbog rakije; Vukovarski branitelj Horvat pušten na slobodu, policajac nije suspendiran

Foto: Hina

SLUČAJ Darka Pajčića, Vukovarca osumnjičenog za razbijanje ploče s ćiriličnim napisom, koji je jučer završio u bolnici s frakturom lubanje, navodno nakon sukoba s policijom, komentirao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

"Krv je pala zbog rakije. To je prvi moj odgovor. To znači, Pajčić je imao 2,7 promila alkohola i prema vlastitoj izjavi, sam je pao na pod. To je sve što imam reći", kazao je Ostojić.

Na zahtjev stožera za obranu hrvatskog Vukovara da zbog jučerašnjeg incidenta podnese ostavku, Ostojić je odgovorio.

"Ostavku neka daju oni koji uznemiravaju javnost ovakvim lažima. Njihovo mjesto, dizanje tenzija i ono što rade je apsolutno sramota. To su svi oni koji traže takve ostavke. Neka dobro promisle je li to u redu ili nije. Uostalom, pitajte gospodina u bolnici je li to istina ili ne", poručio je Ostojić.

Podsjetimo, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavio je sinoć da će podnijeti tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i nanošenja teške ozljede Darku Pajčiću, koji je razbio dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske Policijske postaje.

"Netko u odori hrvatske policije brutalno je pretukao hrvatskog branitelja Darka Pajčića, koji je zadobio frakturu lubanje i izljev krvi u mozak i možda i ne preživi", rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić na konferenciji za novinare, a član Stožera Franjo Šoljić je ustvrdio da policajci Pajčiću nisu pružili pomoć, "a kada mu slučajni prolaznici pokušaju pomoći, to im se ne dozvoljava već bivaju privedeni".

"Zorane Milanoviću, Ivo Josipoviću, Ranko Ostojiću na duši imate branitelja, još jednog. Za ovo ste direktno krivci vi. Čujte vi egzekutori s Pantovčaka i iz Banskih dvora i u ministarskim foteljama, ne prihvaćamo ovu vašu objavu rata. Želite kaos, a nećete ga dobiti. Nećete svoja zlodjela uspjeti podvaliti bilo kome, a najmanje nama", poručio je Josić.

Robert Horvat pušten na slobodu

Četrdesetogodišnji vukovarski branitelj Robert Horvat, jedan od dvojice koji su jučer razbili dvojezičnu ploču na Policijskoj postaji u Vukovaru, zbog čega je bio priveden, pušten je na slobodu, potvrdile su jutros braniteljske udruge.

Horvat, kojemu je nakon incidenta i sukoba s policijskim službenikom pozlilo i zatražio je liječničku pomoć, zadržan je u policiji tijekom jučerašnjeg dana na kriminalističkom istraživanju. Sinoć je predan pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske Policijske uprave i, prema informacijama braniteljskih udruga, ubrzo i pušten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vukovarsko-srijemske policije potvrđeno je kako kriminalističko istraživanje cijelog slučaja još nije dovršeno.

Horvat je jučer zajedno s Darkom Pajčićem (41) razbio dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje pri čemu je tijekom sukoba s policijskim službenikom Pajčić zadobio teže tjelesne ozlijede, a policijski službenik lakše. Pajčić se nalazi na liječnju u KBC Osijek, iz kojega je jučer priopćeno da je primljen s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga i krvnim ugruškom ispod tvrde moždane ovojnice, te da je stabilan i van životne opasnosti.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, na sinoć održanoj izvanrednoj konferenciji za novinare najavio je tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i nanošenja teške ozljede Pajčiću, za kojega ističu da je u Domovonskom ratu bio maloljetni branitelj i zatočenik srpskih logora. Od ministra unutarnjih poslova, načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave, Policijske postaje Vukovar i svih u lancu odgovornosti traže ostavke.

Vukovarska policija: Policajac nije suspendiran

Vukovarska policija proslijedila je državnom odvjetništvu dosadašnja saznanja u vezi s jučerašnjim razbijanjem dvojezične ploče na policijskoj postaji, izvijestio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović, koji je potvrdio da je policajac u sukobu lakše ozlijeđen i opovrgnuo medijske navode po kojima je zbog svega što se dogodilo suspendiran.

Kriminalistička istraga o tom slučaju, u kojemu je jedan od dvojice branitelja koji su razbili ploču teže ozlijeđen, još traje, kažu u policiji.

Teže je ozlijeđen branitelj Darko Pajčić, koji je prevezen u osječki KBC s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga i krvnim ugruškom. Drugi branitelj - Robert Horvat, nakon kriminalističke istrage i davanja iskaza u državnom odvjetništvu, pušten je noćas na slobodu.

Objašnjavajući što se točno dogodilo, Horvat je u izjavi novinarima rekao da su on i prijatelj Darko "došli polupati ploču na ćirilici" te kako u tom trenutku ispred zgrade policije nije bilo nijednog policajca, a jedan je stajao preko puta, s druge strane ceste.

"Nismo vidjeli kad je došao, bili smo okrenuti leđima. Nabio je Darka na zgradu glavom na fasadu. Darko je pao i još je udario glavom u beton i ostao ležati u krvi. Pokušao sam mu pomoći, a policajac me vukao nazad govoreći da će mu pomoći Hitna pomoć", rekao je Horvat.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sinoć je najavio tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i zatražio je ostavke ministra unutarnjih poslova i drugih u lancu odgovornih osoba.

Ministar Ranko Ostojić danas je na aktualnom prijepodnevu u Saboru rekao kako je Pajčić imao 2,7 promila alkohola u krvi i kako je, po vlastitoj izjavi, sam pao.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara