Počeo 1. susret pedagoga hrvatske

U ORGANIZACIJI Odsjeka za pedagogiju filozofskih fakulteta iz Zagreba, Zadra, Rijeke i Osijeka te novoosnovanog Hrvatskog pedagogijskog društva danas je u Opatiji počeo Prvi susret pedagoga Hrvatske.

Tema dvodnevnog savjetovanja je "Pedagog stručni suradnik u suvremenom menadžmentu odgoja i obrazovanja", a sudjeluje više od 500 pedagoga iz cijele Hrvatske - iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, domova i sl.

Na savjetovanju će govoriti ugledni stručnjaci i znanstvenici, sveučilišni profesori i predstavnici Ministarstva prosvjete i sporta, koje je pokrovitelj skupa.

U jutrošnjem dijelu programa ministar prosvjete i sporta Vladimir Strugar, govoreći o značenju pedagoga u obrazovnim ustanovama, rekao je kako je vladin cilj da svaka škola u zemlji ima svog pedagoga.

Po statističkim podatcima, 17 posto osnovnih i 16 posto srednjih škola nema pedagoga, rekao je ministar Strugar, naglasivši da je Vlada odobrila zapošljavanje stotinjak stručnih suradnika-pedagoda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je također da bi pedagogija trebala biti pokretač razvoja u obrazovanju te je u ime Vlade izrazio potporu Hrvatskom pedagogijskom društvu u podizanju razine i digniteta struke.

Na skupu je istaknuto da je jedan od njegovih ciljeva povezivanje odsjeka za pedagogiju (na filozofskim fakultetima) i pedagoga koji rade u školama kako bi se veće značenje pridalo pedagoškoj struci.

Sutra skup nastavlja s radom po radionicama.

(Hina) dsil sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara