Predsjednik Sudačkog vijeća DSV-u preporučio vlastitu suprugu

Predsjednik Sudačkog vijeća DSV-u preporučio vlastitu suprugu

NAKON što je otkriveno da je sudac splitskog Općinskog suda, Robert Perušić, javnosti poznat po oslobađanju predsjednika HSP-a Ante Đapića u slučaju prepisanog magisterija, ujedno i brat osnivača bolskog HSP-a i Đapićevog stranačkog podređenog, nije trebalo dugo da na svjetlo dana izbije još jedan slučaj sukoba interesa u pravosuđu.

Za novi slučaj sudačkog sukoba interesa po rodbinskoj liniji zaslužan je predsjednik Sudačkog vijeća Županijskog suda u Splitu, Ante Perkušić, koji je Državnom sudbenom vijeću od dvadesetoro potencijalnih sudaca preporučio troje, među kojima se našla i njegova supruga Rene Laura, inače odvjetnica a do sredine 90-ih predsjednica Kaznenog odjela Općinskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Večernji" piše kako se Perkušić zbog opasnosti od sukoba interesa morao izuzeti iz glasanja o imenima koje će Sudskog vijeća predložiti DSV-u za nove suce, a on ne samo da se nije povukao, nego je potpisao preporuku vijeća kojom se DSV-u predlaže da za sutkinju imenuje njegovu suprugu.

Glasnogovornica Suda nije imala komentara informacije koju je Večernji list dobio iz vrlo pouzdana izvora, ustvrdivši da "nisu mjerodavni".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara