Pripremite se za najezdu: U Zagrebu se komarci neće zaprašivati do početka srpnja?

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

ZAGREPČANE ove godine u većoj mjeri opsjedaju komarci zato što se gradski oci, prvi puta u posljednjih desetak i više godina, nisu potrudili da se obavi proljetno špricanje i suzbijanje broja komaraca.

Povećanju broja dosadnih insekata pogodovalo je i kišno vrijeme te naglo zatopljenje. Problem je u tome što Gradsko poglavarstvo još nije provelo javni natječaj za tvrtku koja će odraditi taj posao, piše Jutarnji list.

Bandiću komarci ne smetaju, jer "ima slatku krv"

Gradonačelniku Milanu Bandiću najezda dosadnih insekata ne smeta, jer kaže da "ima slatku krv". Direktor tvrtke EKO deratizacija, koja je godinama zaprašivala komarce u Zagrebu, Stjepan Presnec objašnjava da se ove godine čak pet mjeseci kasni s otvaranjem ponuda na javnom natječaju.

Upozorava i da je Grad proračun za tu namjenu skresao za milijun kuna u odnosu na prošlih nekoliko godina te će se sigurno dogoditi da će dosadnih insekata biti nekoliko puta više nego inače. I Nikola Banić iz Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar potvrđuje da će komarac ove godine biti mnogo više i zbog činjenice da su im izuzetno pogodovale dosadašnje klimatske okolnosti. Upozorava da se građani maksimalno trebaju štititi od uboda komaraca. Preporučuje sprej ili kremu protiv komaraca, a dodaje i kako bi na prozore bilo dobro staviti mrežu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara