RAČAN PRIMIO MINISTRA SCG-a SVILANOVIĆA

Predsjednik hrvatske vlade Ivica Račan primio je u četvrtak ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Gorana Svilanovića, koji je za jednodnevnog radnog posjeta Zagrebu izrazio potporu svoje zemlje hrvatskoj kandidaturi za članstvo u Europskoj uniji.

Kako stoji u priopćenju vladina ureda za odnose s javnošću Račan je tijekom sastanka istaknuo da se dvije zemlje mogu pohvaliti redovitim oblicima suradnje i rješavanja otvorenih pitanja.

Ministar Svilanović je kazao da je došao izraziti potporu Srbije i Crne Gore hrvatskom zahtjevu za članstvo u Europskoj uniji. Srbija i Crna Gora podupiru hrvatsko podnošenje zahtjeva kao i put Hrvatske k Europskoj uniji jer to je put kojim idu Srbija i Crna Gora, rekao je Svilanović a prenosi se u priopćenju.

Račan je uz zahvalu uzvratio da Hrvatska također podržava ambiciju Srbije i Crne Gore u pravcu europskih integracija. Hrvatska je zainteresirana za dobre procese u Srbiji i zainteresirana je u tome pružiti svoj doprinos, piše u priopćenju.

Ministar Svilanović je za susreta izvijestio hrvatsku stranu o trenutačnoj situaciji u Srbiji i Crnoj Gori te pitanjima konstituiranja državnih tijela.

Račan i Svilanović izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i sporazumima koje su potpisale dvije zemlje.

Kad je riječ o daljoj suradnji spomenuti su pregovori Mješovite komisije za granice kao i dalji koraci u liberalizaciji viznog režima.

Premijer Račan također je izrazio zadovoljstvo prodorima u gospodarskoj suradnji i to na partnerskoj osnovi, dodaje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara