Radnici "Valpova" dd odgovorili Gredelju

RADNICI i mali dioničari PPK "Valpova" dd odgovorili su danas predsjedniku Udruge hrvatskih sudaca Vladimiru Gredelju koji je jučer, reagirajući na zbivanja u tome poduzeću, ustvrdio kako "u Hrvatskoj vlada zakon rulje, a da aktualna vlast to sve mirno promatra".

Radnici u tome poduzeću mehanizacijom i strojevima blokiraju ulaz u tvrtku od početka rujna nezadovoljni rješenjem osječkog Trgovačkog suda o upisu novog Nadzornog odobra i Uprave u sudski registar. Najavili su da ni nakon pravomoćne presude Visokog trgovačkog suda, koji je potvrdio ranije rješenje, novoregistriranim čelncima Nadzornog odbora i Uprave neće dopustiti ulaz u krug poduzeća.

Radnici optužuju novog čelnika Nadzornog odobra Ivu Brzicu da je odluku Visokog trgovačkog suda ishodio političkim lobiranjem i mitom od milijun eura, što je on odbacio kao "nebuloze i klevete"

U otvorenom pismu poručuju Gredelju da ih "ne naziva ruljom, čak niti u žargonu" jer su "organizirani, disciplinirani i povezani interesom da se obrane od Gredelja i njemu sličnih koji", kako drže, "pravo i pravdu definiraju sasvim suprotno od zahtjeva profesije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nema zamjerke u tome što štitite suce jer to Vam je obaveza kao predsjedniku sudačke udruge, no tragično je za cijeli sustav što štitite korumpirane suce i tražite sankcioniranje pokušaja da se stane na kraj pokvarenjacima i potkupljivim sucima", stoji u pismu.

Radnici i mali dioničari pozivaju Gredelja da mu predsjednik Visokog trgovačkog suda Borislav Blažević objasni zašto je povukao iz pisarnice i zaustavio otpravljanje već napisanog rješenja o žalbama radnika i malih dioničara, koje je doneseno sredinom listopada te pod kojim okolnostima je napisano drugo rješenje, koje je dostavljeno 6. studenog ove godine.

Također pozivaju da svoju ulogu u cijelom slučaju objasne čelnici HDZ-a i SDP-a Vladimir Šeks i Mato Arlović, koje nazivaju "velikim interesnim istomišljenicima".

Mole i premijera Ivicu Račana i predsjednika Stjepana Mesića da "konačno reagiraju te putem glavnog državnog odvjetnika i USKOK-a ispitaju događanja vezana uz PPK Valpovo na osječkom Trgovačkom sudu i Visokom trgovačkom sudu".

Ispričavaju se "svim časnim i poštenim sucima" te ih pozivaju "da ih svojih redova iskluče one koji im svojim nemoralnim postupcima nanose sramotu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara