Raskol studenata i njihovih predstavnika u Studentskom zboru

Raskol studenata i njihovih predstavnika u Studentskom zboru

SVE JE  veći raskol između Studentskog zbora i samih studenata koje ista organizacija predstavlja, a da je tomu zaista tako pokazat će, po tko zna koji put, prosvjedi najavljeni za ovaj petak u 12 sati i to zbog nepravednih kriterija za smještaj u domovima.

Naime, demonstracije će se održati na dva mjesta, a njima će dirigirati spomenute suprotstavljene strane na studentskoj sceni, jedna sačinjena od studenata organiziranih putem Facebooka, i druga - službenih predstavnika u Studentskom zboru.

Zašto Studentski zbor nije podržao inicijativu samih studenata da izađu pred Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nismo uspjeli doznati. Tek se zna da će studentski predstavnici istovremeno podržavati svoje "birače" u kompleksu SC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Teško se oteti dojmu, prema mišljenju mnogih studenata koji će u petak "skoknuti" do ministra Dragana Primorca, da je riječ o najobičnijem razbijanju studentske populacije, ponajviše zbog obezglavljenosti. U čijem je točno interesu razdvojeno izražavanje nezadovoljstva tek se može nagađati.

Bilo kako bilo, "facebook" studenti prilično su "ogorčeni dosadašnjim radom Studentskog centra, točnije rezultatima ovogodišnjeg natječaja za smještaj u studentske domove", stoji u priopćenju kojeg su odaslali svim hrvatskim medijima.

Samim prosvjedima pokušat ostvariti svoje zahtjeve koji se odnose na transparentnost i javnu objavu svih podataka vezanih uz natječaje. Osim toga, tražit će izmjenu kriterija za smještaj, povećanje smještajnih kapaciteta.

Isti studenti naglašavaju kako nisu politički motivirani, a najavljene akcije opisuju kao svoje egzistencijalno pitanje. Ujedno upozoravaju da će brojni odlični studenti, ukoliko se ne nađe mjesta u domovima, donijeti tragične odluke po svoje studije.

Ig.M.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara