Romska obitelj iz Vukomerca preselila u Split

Romska obitelj iz Vukomerca preselila u Split
Foto: Robert Anić/Pixsell

SMIRUJE se stanje u zagrebačkom Vukomercu, gdje je prije 12 dana došlo do pucnjave. Policija i dalje dežura ispred škole, a nastava se odvija normalno. Postavlja se ograda, rasvjeta i videonadzor.

Škola dobila najsuvremeniji model videonadzora s 21 kamerom

"Ono što smo mi, u suradnji sa školom poduzeli ovih dana, je da se sanira ograda, proširuje se i pojačava sustav rasvjete školskog dvorišta koji će biti intenzivniji, i postavljen je najsuvremeniji model videonadzora s 21 kamerom, za koji, prije svega, očekujemo da će djelovati preventivno, pokriva dvorište i okoliš škole, i sasvim sigurno će služiti pojačanom i većem osjećaju sigurnosti", kazao je resorni pročelnik Ivica Lovrić.

Školu je jutros obišao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić: "Fala Bogu da se smirila situacija i da su djeca krenula u školu, to je najvažnije. Ovo sve oko škole što smo obećali napraviti ljudima, to se radi, do srijede ili četvrtka, ako kiša ne bude padala, će biti gotovo. Ostale stvari koje ćemo sanirati trebaju vrijeme. Policija, ravnatelj i Ured rade svoj posao."

Dodao je da će na zagrebačkom području uskoro biti više kamera.

"Da nema naših videokamera po gradu, ne bi znali pola toga što se dogodi. Ovo sve što smo napravili na Vukovarskoj je zahvaljujući našim kamerama. Sve točke s naslova kriminalnih djela koja nam policija dostavlja, dnevno ono što može dostaviti gradonačelniku ćemo pokriti videokamerama. Pritom vodeći računa o ustavnom pravu ljudi na privatnost. Ali s kriminalcima nema privatnosti", rekao je Bandić.

"Pojačana kontrola"

"Područje oko škole je sigurno", potvrdio je i šef Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

"Policija pojačano radi svoje aktivnosti, pojačana je nazočnost policije i sve je u najboljem redu. Ostat ćemo do daljnjeg ovdje, bit ćemo pojačani u zoni škole. Inače smo pojačali aktivnosti na cijelom području Policijske uprave", rekao je Rašić.

Predstavnik roditelja Mario Lovrić otkriva da neke učenike roditelji i dalje ne puštaju na nastavu: "Gospodin Bandić je rekao da se kod škole radi. Žalosno je što je moralo doći do te situacije da se radi, ali stvarno se radi, jako velikom parom. To je to što mogu reći. Ima roditelja koji još uvijek ne puštaju svoju djecu, koji drugačije razmišljaju, ali najbolje je djeci da budu u školi. Tamo im je mjesto, a mi odrasli ćemo rješavati onako kako bi to trebalo riješiti, znači kulturno i s institucijama."

Otišli u Split

Kako je objavio RTL, obitelj Zahirović preselila je u Split.

Članica jedne od problematičnih obitelji Hazba Zahirović preko medija je prije tjedan dana najavila mogućnost odlaska ako im se u Splitu pronađe identičan prostor u kojem bi živjeli. "Mnogima već dulje smetamo, ali mi smo vlasnici ove kuće i vezani smo za Zagreb. No spremni smo otići ako možemo dobiti drugu kuću u Splitu, gdje mi živi brat. Ovakav suživot više nema smisla jer je mržnja izmakla kontroli", poručila je Hazba. 

Njena izjava prouzročila je već tada negodovanje turističkih djelatnika pod Marjanom jer s članovima njene obitelji mnogi već dulje u Splitu imaju ozbiljnih problema. Naime, jedan od članova obitelji Zahirović iz Vukomerca je i Antonio Zahirović. On je vodio ilegalni hostel u splitskoj Dubrovačkoj ulici gdje je početkom kolovoza metalnom šipkom brutalno pretučena Laura Denmar.

Podsjetimo, britanska studentica tvrdila je da su je u Splitu prebili metalnom šipkom jer nije htjela dodatno platiti smještaj u hostelu. 26-godišnja Laura Denmar ispričala je za Daily Mail kako su ona i njen dečko prošli mjesec brutalno napadnuti na odmoru u Hrvatskoj. Završila je u bolnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara