Ruža Tomašić najizgledniji kandidat za predsjednicu HSP-a

BIVŠI saborski zastupnik i član zagrebačke Gradske skupštine Pero Kovačević, u razgovoru za Nacional je rekao kako je Ruža Tomašić, bivša parlamentarna zastupnica, najizglednija kandidatkinja za predsjednicu HSP-a.

Aktualni predsjednik Anto Đapić na jučerašnjoj je sjednici vodstva stranke ponudio ostavku motiviranu izrazito lošim ostvarenim izbornim rezultatima HSP-a.

Međutim, Đapić je zadržao poziciju i to tako što su ostali članovi vrha stranke na sebe preuzeli dio odgovornosti zbog izbornog poraza.

U razgovoru za Index Kovačević je rekao kako su lošem rezultatu HSP-a pridonijeli objektivni i subjektivni razlozi, te je naveo kako je Sanaderova izjava izrečena tijekom predizborne kampanje, da je glas za HSP jednak glasu za SDP, uvelike pridonijela porazu HSP-a na izborima.

Smatra da će HDZ odnosno Ivo Sanader biti taj koji će dobiti mandat za formiranje Vlade te dodaje kako novoj Vladi, zbog obveze poštivanja brojnih detalja koalicijskih sporazuma, neće biti lako vladati.

Nastavak pravaške borbe

Kovačević dodaje kako su i druge okolnosti utjecale na izborni poraz, pa tako smatra kako je bipolarizacija političke scene i marketinški pristup kampanji pomogao slabom rezultatu HSP-a, ali i drugih stranaka i nezavisnih lista.

Podsjetio je kako se tijekom svojeg parlamentarnog rada više od ostalih zastupnika javljao za riječ, te je rekao kako je on jedini parlamentarac koji je pročitao sve materijale pripremljene za rasprave.

Pero Kovačević napominje kako unatoč lošem rezultatu HSP ostaje na političkoj sceni, jer "neosporno je da HSP ima svoje biračko tijelo", te zaključuje da će se kao gradski skupštinar nastaviti boriti na političkom bojnom polju.

I.K.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara