Sanader će HSS-ovce ostaviti na sadašnjim pozicijama

Sanader će HSS-ovce ostaviti na sadašnjim pozicijama
KAKO bi osigurao blagonaklonost HSS-ovih zastupnika, predsjednik HDZ-a i budući mandatar navodno je obećao kako će oko stotinjak HSS-ovaca ostaviti na njihovim sadašnjim pozicijama.

Jutarnji list tvrdi da će članovi HSS-a koji obnašaju funkcije pomoćnika ministara, direktora javnih poduzeća i ostalih pozicija u državnoj službi ostati na svojim radnim mjestima, a zauzvrat će podržati Vladu Ive Sanadera.

Ivo Sanader najvjerojatnije će u ponedjeljak s predsjednikom Mesićem razgovarati o novom sastavu Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanader je dosad prikupio 76 potpisa, a očekuje i potpis zastupnika talijanske manjine Furia Radina koji je danas izjavio kako je njegova potpora Sanaderu neupitna, no sve ovisi o sastanku Predsjedništva i Odbora za politička pitanja Skupštine Talijanske unije koji bi se trebao održati večeras.

Radin je za Jutarnji list izjavio kako će u Saboru inicijalno dići ruku za vladu HDZ-a, no za potpis mora čekati pristanak Talijanske unije.

Za sastavljanje vlade Sanaderu je potrebno 77 potpisa, a 77. potpis mogao bi biti upravo onaj Furia Radina.

Svoje potpise za podršku Sanaderu u sastavljanju nove vlade zasad su dala dva HSLS-ova zastupnika, jedan DC-ov zastupnik, tri zastupnika manjine, tri zastupnika HSU-a i Ivo Lončar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara