Sanader se slaže s Rehnom oko datuma završetka pregovora s EU-om

IVO SANADER, predsjednik HDZ-a i aktualni " tehnički" premijer, izrazio je u četvrtak slaganje s izjavom Ollija Rehna koji je kazao kako se završetak pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji može očekivati u prvoj polovici 2009. godine.

Rehn je kazao kako se završetak pregovora može očekivati u navedenom period, međutim to ponajviše ovisi o Hrvatskoj i njenom ispunjavanju potrebnih uvjeta

"Realno je, nadam se, ciljati na zaključivanje pregovora u prvoj polovici 2009. godine, ali to na prvom mjestu ovisi o hrvatskoj Vladi i parlamentu i sposobnosti javne uprave da ispuni tražene uvjete i mjerila", rekao je povjerenik Rehn.

Sanader je rekao kako Rehnova izjava ustvari predstavlja zadaću Europskog parlamenta koji je zacrtao da do lipnja 2009. Potvrdi ugovor s Hrvatskom o ulasku u Uniju.

Izrazio je uvjerenje kako će sve hrvatske političke stranke iskazati konsenzus oko ulaska u EU, te je zaključio kako će i nova Vlada koja će biti formirana nakon izbora, nastaviti s potezima koji garantiraju hrvatsko članstvo u EU.

I.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara