Sastanak Mitchell - Arlović: Nije se razgovaralo o incidentu u Imotskom

VODITELJ Misije OESS-a za promatranje izbora Ian Mitchell izjavio je novinarima da na današnjem sastanku s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Matom Arlovićem nije bilo riječi ni o kakvom incidentu vezanom za izbore (pa ni onom u Imotskom gdje su jajima gađani SDP-ovi kandidati).

Nismo razgovarali ni o kakvom incidentu vezanom za izbore, iako sam svjestan jučerašnjeg incidenta, odgovorio je Mitchell novinarima nakon sastanka zatvorenog za javnost.

Na ovim se izborima bavimo njihovom dugoročnom ocjenom, kratkoročnom će se baviti domaći promatrači, istaknuo je voditelj Misije OESS-a za promatranje izbora, navodeći da je u Hrvatskoj trenutno 19 OESS-ovih stručnjaka za izbore.

Mitchell kaže da se na današnjem sastanku konstruktivno raspravljalo o pravnom okviru za izbore, o upisima birača, o mogućnosti ustrojavanja trajnog izbornog povjerenstva itd.

Izrazio je nadu da će izborni proces nastaviti ići dobrim tijekom kojim je i počeo.

Potpredsjednik Sabora Arlović izrazio je uvjerenje da će OESS fer, pošteno i objektivno pratiti izbornu kampanju i skore parlamentarne izbore i da će ih moći objektivno ocijeniti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara