Škare Ožbolt: Suradnja s Haagom bit će brzo odrađena

Škare Ožbolt: Suradnja s Haagom bit će brzo odrađena
MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je danas da će suradnja s Haagom, kao najveća obveza njenog ministarstva za priključenje Europskoj uniji, biti "odrađena vrlo brzo", dok će najvažniji djelovi pravosudnih reformi završiti do 2006.

Suradnja s Haagom, koja je uz reformu pravosuđa ključna za približavanje Europskoj uniji, bit će odrađena vrlo brzo i više se nećemo morati toliko baviti tim pitanjem, kazala je ministrica pravosuđa otvarajući radionicu o reformi pravosuđa koju je u Zagrebu organiziralo njeno Ministarstvo i hrvatski ured Svjetske banke.

Dodala je da bi do 2006., kada će završiti najveći dio reformi, Hrvatska trebala imati suvremenije i učinkovitije pravosuđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetila je da su naglasci reforme usmjereni na smanjenja broja neriješenih sudskih predmeta, ubrzavanje postupaka, pronalaženje alternativnih načina rješavanja sporova, stručno usavršavanje i sređivanje zemljišnih knjiga.

Direktor Svjetske banke za Bugarsku, Hrvatsku i Rumunjsku Anand K. Seth pozdravio je dosadašnje hrvatske napore u modernizaciji pravosuđa, dodajući da Svetska banka, uz financijsku pomoć, nastoji pružiti i svoja iskustva provedbe reformi u drugim zemljama.

Radionica "Pravosudna reforma u Hrvatskoj - osnova gospodarskog rasta i europskih integracija" okupila je predstavnike vlasti, pravosudne dužnosnike, stručnjake i poslovne ljude te predstavnike međunarodne zajednice i akademskih ustanova.

Glavne teme radionice, kako je istaknuto, su racionalizacija sustava sudova, ubrzanje postupaka i smanjenje broja zaostalih predmeta, kao i jačanje provedbe presuda, ugovora i imovinskih prava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara