Što Bandićeve izjave govore? Da Zagrepčane smatra idiotima

Što Bandićeve izjave govore? Da Zagrepčane smatra idiotima
Foto: Hina, Index

U POVODU požara na Jakuševcu, zbog kojega se Zagrebom proširio otrovni dim, zagrebački gradonačelnik je već nekoliko puta stao pred medije i davao izjave. Bandić izgleda prilično loše, ispijeno i sivo te se čini da i jedva govori, ali to ga nije zaustavilo da opet ispali hrpu uvredljivih besmislica i laži.

Primjerice, jutros je rekao da zrak nije zagađen, a nadležne službe su izmjerile i objavile da jest.

No vrhunac je uslijedio kada se u poslijepodnevnim satima Bandić pojavio na Jakuševcu i krenuo dirigirati davanje izjava od zapovjednika vatrogasaca, predstavnika kvarta itd. Konačno je do mikrofona došao i Bandić, pa ispalio da ga njegov suradnik Pavle Kalinić podsjeća na “Šon Konerija” (Bandić naravno ne zna ispravno izgovoriti niti naglasiti prezime poznatog glumca) jer nosi sunčane naočale. Gradonačelnik je onda dodao kako on nikad ne nosi sunčane naočale jer “ništa ne smije biti između njega i građana”.

"Nema ništa ljepše nego biti kum"

Bio je to početak i za Bandićeve standarde doista suludog baljezganja. Bandić je obećao da će za tri godine na Jakuševcu napraviti kompostanu, skoro na istoj lokaciji na kojoj je 2001. obećao da će za četiri godine sanirati deponij ili se na njemu spaliti. Jakuševac naravno nije saniran ni 18 godina kasnije. Onda je počeo novinare ispitivati jesu li gledali Kuma, slavni mafijaški ep Francisa Forda Coppole, da bi zaključio kako "nema ništa ljepše nego biti kum".

Dakle, došli smo do toga da se Bandić javnosti doslovno smije direktno u facu, indirektno priznaje da je mafijaški kum i pokazuje svima da ih smatra idiotima.

"Ja sam napravio šestero djece, na putu sam da napravim i sedmo. Ja sam bogat čovjek. Govorim o životu. Na putu sam sedmog djeteta i nemojte da buče oni koji nisu napravili nijedno dijete", govorio je dalje Bandić, pritom misleći na osvojene gradonačelničke mandate.

Bahatost, primitivizam i laži

Njegova bahatost, primitivizam i sklonost laganju tako su danas manifestirani u svom punom sjaju. Bandić je pun sebe i uvjeren u svoj faraonski položaj da je izgubio i minimum lukavosti u javnim istupima. On više nije sposoban odglumiti barem malo poniznosti ili racionalnosti, nego divlja u javnosti kao što divlja po gradskoj upravi. Sve to je odavno prešlo granicu normalnog, sada svjedočimo nekakvoj maničnoj psihozi gradonačelnika koji je odlijepio.

Bandić građane Zagreba smatra idiotima te se prema njima tako i ponaša, a s obzirom na to da su ga za gradonačelnika izabrali šest puta, za to ima i utemeljenje u stvarnosti. Uostalom, svojedobno je na pitanje “Hoćete li i dalje davati olaka obećanja?” posve iskreno odgovorio: "Onoliko koliko mi bude trebalo da dobijem mandat".

Drugim riječima, Zagrepčani zaslužuju Bandića za gradonačelnika.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara