Stojak: Nadam se da će Bandić povući GUP i raspisati referendum

Stojak: Nadam se da će Bandić povući GUP i raspisati referendum
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HNS-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak danas je "igrokazom" nazvao podnošenje te potom i povlačenje većeg dijela amandmana vladajućih na izmjene GUP-a, izrazivši nadu da će gradonačelnik Milan Bandić povući "taj štetan i loš" GUP te raspisati referendum.

Stojak je novinarima u stanci skupštinske sjednice izjavio kako "igrokaz" s amandmanima pokazuje da vladajući Bandić i HDZ uopće ne poštuju Zagrepčane, ne poštuju grad i time samo još više urušavaju povjerenje u gradske institucije, Skupštinu, "zastupnike koji bi trebali brinuti o građanima, a zapravo ovim načinom brinu samo o sebi".

Sjednica počela u četvrtak

Upitan koliko košta dan rada Skupštine, koja raspravlja o izmjenama i dopunama zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), odgovorio je kako "ovo košta par stotina tisuća kuna".  

Kazao je kako je sjednica počela u prošli četvrtak, kada je trebao biti raspravljen GUP, ali je do rasprave došlo tek danas, dok je u međuvremenu podneseno 86 amandmana na GUP koji mjesecima zaokuplja ne samo zagrebačku nego i hrvatsku javnost. 

"To je neozbiljno, a da je zbilja neozbiljno, pokazuje ovo što se danas dogodilo", rekao je Stojak.

"Igrokaz koji nikome ne treba, igrokaz koji pokazuje svu neozbiljnost ove vladajuće većine u Zagrebu i iskreno se nadam da će do kraja današnje rasprave, kad god to bilo, ipak doći ono još malo zdravog razuma ako postoji, da će se i ovi preostali amandmani koji su još ostali, njih 11 koje je podnio gradski HDZ, povući sa sjednice", poručio je.

Od gradonačelnika očekuje da će povući GUP kao "štetan i loš dokument" te da će se raspravljati o oporbenoj inicijativi da o GUP-u odluče građani na referendumu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara