Stožer za obranu "valpova" d.d.podnio kaznenu prijavu protiv Ive Brzice

STOŽER za obranu Poljoprivrednog kombinata "Valpovao" d.d. izvijestio je danas kako je protiv vlasnika osječke tvrtke "Novocommerca" i novog predsjednika Nadzornog odbora kombinata Ive Brzice, vlasnika zaštitarske tvrtke "Borbaš security" Alena Borbaša te nepoznatih počinitelja podnio kaznenu prijavu zbog više kažnjivih djela, počinjenih u tijeku, kako se tvrdi, "neovlaštenih upada u tvrtku i napada na radnike".

U priopćenju se navodi da je odvjetnički tim kombinata sa zagrebačkim odvjetnikom Čedom Prodanovićem na čelu, podnio kaznenu prijavu zbog "kažnjivih djela ubojstva u pokušaju, nasilničkog ponašanja, samovlašća i nanošenja teških tjelesnih ozljeda".

Stožer za obranu "Valpova" d.d. navodi i da su "radnici i mali dioničari PPK Valpova spremni oduprijeti se svakomu novom izravnu napadu plaćenika Ive Brzice".

Dodaju kako ih "ohrabruje potpora predsjednika Stjepana Mesića, čelnika najvećih sindikata, političkih i građanskih udruga" te kako su "odlučni u nastojanjima da sačuvaju tvrtku od", kako tvrde, "nezakonitih pokušaja preuzimanja".

Inače, krajem kolovoza 2003. Trgovački sud u Osijeku donio je rješenja kojim je priznata skupština i novoizabrana Uprava PPK Valpova, u kojoj je predsjednik Nadzornog odbora Ivo Brzica s najviše dionica - 42 posto. Stara uprava i mali dioničari uložili su žalbu Visokom trgovačkom sudu, no on je tu žalbu odbacio i potvrdio Odluku osječkoga Trgovačkog suda u Osijeku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljan tom Odlukom, osnovani Stožer za obranu od neprijateljskog preuzimanja "Valpova" d.d. organizirao je danonoćno dežurstvo u PPK Valpovu, kako u tvrtku ne bi ušao Brzica i preuzeo je.

Mali dioničari okupljeni oko stare Uprave, također su podnijeli kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave PPK Valpova Edina Lehe i predsjednika Nadzornog odbora Ive Brzice, zbog "pokušaja protupravne promjene ustroja Kombinata", te predsjednice Trgovačkog suda u Osijeku Vlaste Velicki, no, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo ju je krajem studenoga 2003.

Najnoviji sukob radnika Valpova, koji dežuraju u kombinatu ne dopuštajući ulazak predsjedniku Nadzornog odbora u poduzeće, dogodio se u nedjelju, 28. prosinca, kada su djelatnici osiguranja "Borbaš", koje je organizirala nova Uprava, htjeli ući u kombinat, u čemu su ih spriječili zaposlenici koji dežuraju u poduzeću. Pri tom je ozlijeđeno deset osoba.

(Hina) vuč sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara