Tadić: HSP-ov prioritet u Lici - očuvanje okoliša

DOPREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava Tonči Tadić u Gospiću je danas na konferenciji za novinare izjavio kako "HSP smatra Liku izuzetno očuvanim područjem koje je do sada bilo pošteđeno velikih investicijskih pothvata".

Po njemu, najveća su opasnost za taj kraj veliki investitori koji pokušavaju narušiti očuvani okoliš. Lika je rezervoar pitke vode od strateške važnosti i stoga svi razvojni projekti trebaju prvenstveno o tome voditi računa, istaknuo je Tadić.

HSP će zato, dodao je, inzistirati da se na početku idućeg mandata Hrvatskog sabora donese deklaracija o vodi i tražiti da se zabrani dodjela koncesija za korištenje pitke vode strancima, jer je to isključivo pravo hrvatskog naroda.

Također je upozorio i na činjenicu da je nova autocesta koliko od koristi, toliko i od štete, jer je došlo do uništavanja zaliha pitke vode.

Lika može postati mjesto zapošljavanja, ustvrdio je Tadić, istaknuvši da prednost treba dati tehnologijama koje ne štete okolišu, primjerice tvornicama vode i seoskom turizmu.

Zaključio je da u 9. izbornoj jedinici HSP očekuje dva zastupnika, koji će biti glasni zagovornici interesa ličkih i hrvatskih poduzetnika i obrtnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara