Tepeš ovlastio HDZ da prikupljaju potpise: "Vjerujem da znaju što rade"

Tepeš ovlastio HDZ da prikupljaju potpise: "Vjerujem da znaju što rade"

Foto: FAH

IAKO je saborski zastupnik HSP AS Pero Ćorić još jučer popodne tvrdio kako mu je apsolutno neprihvatljiva bilo kakva koalicija sa SDSS-om, Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš u petak ujutro novinarima nije htio odgovoriti na to, kako je rekao, hipotetsko pitanje, poručivši kako su 'ovlastili' HDZ da prikupljaju potpise za 'preslagivanje' Vlade.

"Vjerujem koalicijskim partnerima da ono što rade znaju što rade i bez tog povjerenja ne bi surađivali. Dakle, povjerenje je tu", rekao je šef HSP AS, koja je dio Domoljubne koalicije, Tepeš novinarima u Saboru.

Upitan je li uvjeren kako njihovi koalicijski parteri ne pregovaraju sa SDSS-om odgovorio je kako su "njima dali povjerenje da pregovaraju sa onima s kojima se može skupiti većina".

"Nama je bitno da se što prije se stvari poslože i da hrvatska ima čvrstu i stabilnu i Vladu", rekao je Tepeš.

Na pitanje o jučerašnjoj izjavi Pere Ćorića koji je poručio da sa SDSS-om ne bi ni po cijenu izbora uzvratio je kako ne odgovara na hipotetska pitanja.

"To je ono što je rekao gospodin Ćorić. Ja ne odgovaram na hipotetska pitanja. Ja dakle nisam čuo ništa oko toga i u tome što je rekao gospodin Ćorić nije ništa sporno, to je stranački stav. Vidite da se na razini sata mijenjaju neke stvari i onda dolazi do toga", pojašnjavao je Tepeš.

Na pitanje koliko imaju potpisa za preslagivanje Vlade uzvratio je kako to treba pitati kolege iz HDZ-a. "Oni su preuzeli na sebe posao oko prikupljanja potpisa i oni uvjeravaju da imaju dovoljno potpisa", rekao je Tepeš no kada će se saznati ta nova većina nije znao reći.

"Rekli su skoro i ja se nadam da će to biti što prije", poručio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara