Panenić i Grmoja iz MOST-a: Reinerovo ponašanje je potpuno neprimjereno

Panenić i Grmoja iz MOST-a: Reinerovo ponašanje je potpuno neprimjereno

Foto: Hina

NOVOIZABRANI predsjednik Hrvatskog sabora, HDZ-ovac Željko Reiner danas je uz pratnju policije zaobišao višesatnu kolonu na granici kako bi što prije stigao na skijalište. U razgovoru za RTL Reiner je rekao kako u tome ne vidi ništa sporno.

S Reinerom se ne slaže Tomislav Panenić iz MOST-a, stranke koja je, kao partner HDZ-a, prije nekoliko dana glasala za Reinera kao novog predsjednika Sabora.

"To je neprimjereno trenutku u državi, u suprotnosti je sa svim onim za što se zalažemo. Ne znam koja su mu prava omogućena, pa ne bih ulazio u tehnička pitanja", rekao je Tomislav Panenić iz MOST-a za Index.

Putem svog Facebook profila oglasio se i Nikola Grmoja, glasnogovornik MOST-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznato je da Reiner kao predsjednik Sabora spada u prvu kategoriju štićenih osoba i vjerojatno je ocijenjeno da je čekanje u koloni sigurnosni rizik. No, mišljenja smo da je u ovom osjetljivom političkom trenutku, dok još nemamo formiranu vladu, ali i teškoj socijalnoj situaciji takvo ponašanje i odlazak na skijanje apsolutno neprimjereno.

Građani sigurno ovako nešto ne očekuju. Troškovi ovakve vrste osiguranja su neprihvatljivi. Ovo nije prvi slučaj nekog visoko pozicioniranog političara koji odlazi na privatno putovanje i koristi osiguranje koje se plaća iz džepova građana ( premijer Milanović 2012.) što je nedopustivo.

Imali smo i gorih slučajeva poput korištenja službenog automobila za odlazak na skijanje (ministar Varga). Vrijeme je da se sa takvom praksom prestane i da se političari počnu odgovornije odnositi prema proračunskom novcu koji je zapravo novac građana", napisao je Grmoja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara