Trump: Nisam ni u čemu popustio Putinu

Trump: Nisam ni u čemu popustio Putinu
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump ponovno je u ponedjeljak zatražio prekid istrage specijalnog tužitelja Roberta Muellera o mogućem dosluhu između Rusije i njegovih suradnika u kampanji, ocijenivši je "diskreditirajućom". 

"Sramota za Ameriku", napisao je na Twitteru Trump spominjući okolnosti u kojima je jedan od njegovih bivših savjetnika, Carter Page, stavljen pod nadzor FBI-a. 

"Trebali bi se sada ostaviti diskreditirajućeg lova na vještice", dodao je američki predsjednik koji je pod paljbom kritičara već tjedan dana zbog previše pomirljivih riječi spram ruskog kolege Vladimira Putina.

>>Senatori kritiziraju Trumpove izjave nakon sastanka s Putinom

>>Trump prihvatio zaključke da se Rusija miješala u američke izbore, još jučer je tvrdio suprotno

>>Senator McCain: Susret Trumpa s Putinom je tragična pogreška

>>Amerikanci oštro kritiziraju Trumpa: "On više nije svjetski vođa"

Mueller, direktor FBI-a od 2001. do 2013. pod Georgeom W. Bushom te Barackom Obamom, pokušava utvrditi je li bilo dosluha između Moskve i Trumpovih suradnika u kampanji pred predsjedničke izbore 2016., te također je li Trump kriv za opstrukciju pravde. 

>>Špijuni ruske vojske optuženi za hakiranje američkih izbora

Trump je inače u ponedjeljak kazao kako je "jako sretan" zbog stanja pregovora sa Sjevernom Korejom u trenutku dok brojni promatrači ističu odsutnost konkretnog napretka više od mjesec dana nakon summita s Kim Jong-unom. 

"Nijedna raketa nije ispaljena iz Sjeverne Koreje u devet mjeseci. Isto tako, nema nuklearnog testiranja", napisao je on u tvitu. "Japan je sretan, cijela Azija je sretna. A lažne vijesti kažu, i ne pitajući me, da sam ljutit jer ne ide dovoljno brzo. Krivo, jako sam sretan!"

"Nisam ni u čemu popustio Putinu"

Trump je također u ponedjeljak kazao kako nije "ni u čemu popustio Vladimiru Putinu na njihovu summitu u Helsinkiju prošlog tjedna nakon negodovanja koje je izazvalo njegovo ponašanje smatrano previše pomirljivim s ruskim predsjednikom''. 

"Samo smo razgovarali o koristi koje će naše dvije zemlje imati u budućnosti, nisam mu ni u čemu popustio", kazao je Trump na Twitteru. 

"Također, jako smo se dobro slagali, što je dobro, osim za korumpirane medije", dodao je on. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara