U Australiji brutalno ubijena 21-godišnja izraelska studentica

U Australiji brutalno ubijena 21-godišnja izraelska studentica
Aia Masarwe (lijevo) s kolegicom Foto: Facebook/Aia Masarwe

21-GODIŠNJA studentica na razmjeni ubijena je u Melbourneu u Australiji, priopćila je lokalna policija, a prenosi CNN.

Policija australske savezne države Viktorije objavila je kako je žrtva izraelske nacionalnosti Aia Masarwe ozbiljno napadnuta.

Tijelo studentice pronađeno je djelomično golo u srijedu u grmlju u Bundoori, predgrađu Melbournea.

Razgovarala na telefon u trenutku napada

Aia Masarwe razgovarala je na telefonu sa svojom sestrom, koja je bila u inozemstvu, kad se dogodio napad. Sestra je odmah upozorila vlasti.

Policijski istražitelj Andrew Stamper izjavio je u četvrtak kako daljnje pojedinosti o njezinim ozljedama neće iznositi u javnost iz poštovanja prema njezinoj obitelji.

"To je bio apsolutno užasan, strašan napad na nedužnu mladu ženu", rekao je Stamper.

Majica i kapa

Istražitelji smatraju kako je majicu i kapu koje su pronađene u grmlju oko 100 metara udaljenom od mjesta zločina ostavio ubojica. Stamper je stoga rekao da je odjeća "ključ za rješavanje ovog zločina".

"Netko u zajednici zna tko je to učinio. Netko se vratio kući u utorak navečer ili u ranim jutarnjim satima u srijedu ujutro, možda prekriven krvlju ili bez nekih komada odjeće", rekao je. "Netko zna za to i mi trebamo njegovu pomoć."

Jedan od pet najsigurnijih gradova na svijetu

U priopćenju Sveučilišta La Trobe, koje je pohađala Aia Masarwe, piše kako je cijela zajednica šokirana i tužna.

Izraelsko veleposlanstvo u Australiji izrazilo je sućut obitelji Masarwe, rekavši da će pružiti svu moguću potporu "u ovom teškom razdoblju te da konzul radi na tome da što prije njeno tijelo vrati kući u Izrael radi pokopa".

Vlasti su objavile snimke nadzornih kamera na kojima se vidi Masarwe na tramvajskoj stanici u utorak navečer u nadi da će članovi zajednice koji imaju neke informacije pristupiti policiji s dodatnim pojedinostima o njezinoj smrti.

Vijest o smrti studentice na razmjeni šokirala je cijeli Melbourne koji je proglašen jednim od pet najsigurnijih gradova na svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara