U subotu počinje voziti ekoizletnički vlak "Karlek"

HRVATSKE željeznice (HŽ) u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ogulina već osmu godinu organiziraju ekoizletnički vlak "Karlek" koji vozi izletnike u ogulinski kraj, a ove godine vlak će voziti svake subote od 14. lipnja do 30. kolovoza.

"Karlek" polazi iz Zagreba u 7,17 sati, iz Karlovca u 7,54, a u Ogulin stiže u 8,50 sati.

Povratak iz Ogulina je u 18,15 sati, iz Karlovca u 19,07, a vlak dolazi u Zagreb u 19,55 sati.

Prijevozne karte kupljene za izletnički vlak "Karlek" vrijede i u putničkim vlakovima, s polaskom iz Ogulina prema Zagrebu nedjeljom u 16,08 i 19,40 sati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlak ima 260 mjesta, cijena prijevoznih karata za dvosmjerno putovanje je 38 kuna za odrasle, 23 kune za djecu od četiri do 12 godina, a za djecu do četiri godine putovanje je besplatno (najviše dvoje djece u pratnji roditelja, a za ostalu djecu plaća se 20 kuna po djetetu).

Po dolasku u Ogulin izletnike dočekuju klečke vještice, a ogulinska Turistička zajednica izletnicima je pripremila mogućnost mnogobrojnih izleta: razgledanje Ogulina, planinarenje na Kleku, Veljunu, Modrušu, Bijelim i Samarskim stijenama, posjet jezeru Sabljacima i još mnogo toga. Prijevoz na izlet osiguran je autobusom.

Ove godine uz prvu vožnju "Karleka" vezan je i trodnevni Festival vještica i vila. Na taj način iskorištena je bogata narodna predaja i običaji uz slogan "Ogulin, kraj u kojem legende žive". Bit će priređeni brojni "vještičji" specijaliteti, uprizorenje legende o Đulinu ponoru, bit će predstavljene vile, održat će se utrke vještica u pedalinama te će biti otvorena planinarska staza Veljun.

Za izletnike koji odluče ostati i u nedjelju, bit će organizirano noćenje na Kleku, najavljeno je iz HŽ-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara