Ured za socijalno partnerstvo: Begović s predstavnicima radnika "Croatia Busa"

PREDSTOJNIK Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović sastao se danas s predstavnicima nezadovoljnih radnika "Croatia Busa" i sindikalnim povjerenicima Novoga sindikata, priopćeno je iz Ureda za socijalno partnerstvo.

Begović je u nazočnosti predstavnika Hrvatskog fonda za privatizaciju izvijestio radnike koji su mjesecima prosvjedovali blokirajući ulaz u "Croatia Bus" o razgovoru s predsjednicom zagrebačkog Trgovačkog suda Nevenkom Marković o potrebi hitne odluke u vezi zahtjeva za uvođenjem privremene mjere u "Croatia Bus".

U tijeku je vještačenje koje će trajati do 10. travnja, prenio je Begović, nakon čega nema prepreka za donošenje odluke.

Izvršna vlast ne može utjecati na sudove kakvu će odluku donijeti ali se od pravosudnih institucija očekuje brzo i učinkovito utvrđivanje i procesuiranje svih nezakonitih radnji u pretvorbi i privatizaciji "Croatia Busa" radi sprečavanja radnji koje bi mogle uzrokovati daljnje štetne posljedice, zaključio je Begović.

Na sastanku je dogovoreno da će Hrvatski fond za privatizaciju pripremiti i dostaviti Vladi kronološku informaciju o tijeku privatizacije "Croatia Busa", raspolaganju dionicama, ostvarivanju vlasničkih prava i suradnji s Državnim odvjetništvom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara