Za smjenu Sanadera nedostaju tek "male ruke" da se slože

Za smjenu Sanadera nedostaju tek "male ruke" da se slože

NA DANAŠNJOJ saborskoj raspravi o smjeni šefa Vlade Ive Sanadera, a po zahtjevu SDP-a, čini se da će šefu najjače oporbene stranke Zoranu Milanoviću nedostajati tek deset glasova kako bi ostvario svoj cilj. Naime, prema dosadašnjim najavama prijedlog smjene premijera Sanadera trebalo bi podržati 56 zastupnika SDP-a, a vjerojatno će im se pridružiti 6 ruku narodnjaka, tri IDS-ovca, a među simpatizerima smjene trebao bi se naći i šef pravaša ujedno i jedini zastupnik svoje stranke Anto Đapić te neovisni zastupnik Dragutin Lesar.

Ukoliko se ova predviđanja pokažu točnima, tek će deset glasova dijeliti Hrvatsku od pada Sanadera. Tako bi SDP-ovcima dobro došlo osam manjinskih ruku iz kvote zastupnika manjina u Saboru koji ionako govore o nezadovoljstvu,  a i poneki nezadovoljnik iz vladajuće koalicije poput Stipe Gabrića Jambe iz HSS-a kojemu je Sabor nedavno skinuo imunitet. No, saborski scenarij prema kojem će biti dovoljno glasova za smjenu Sanadera bit će teško danas očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo kako je Vlada jučer uoči glasanja o nepovjerenju u Saboru u svom očitovanju odbacila sve argumente SDP-a za izglasavanje nepovjerenja zbog nesigurnosti, siromašenja hrvatskih građana i zastoja u integracijskim procesima. Kažu da su sve njihove aktivnosti usmjerene na stvaranje sigurnog okruženja za život građana u Hrvatskoj, kao i gospodarske i financijske stabilnosti Hrvatske.

I.Ć.
Foto: L.T. (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara