Zagrebačka HVID-a tvrdi da je grad Zagreb želi iseliti iz prostorija

PREDSTAVNICI Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) grada Zagreba i Zagrebačke županije optužili su danas na konferenciji za novinare Grad Zagreb da ih želi izbaciti iz prostorija u Slovenskoj ulici kojima se sada koriste.

Ako ne potpišemo ugovor, koji nam nije prihvatljiv, morat ćemo se iseliti sljedeći tjedan iz prostorija koje rabimo od 1994. i koje su prilagođene potrebama invalida, rekao je predsjednik zagrebačke Hvidre Ivan Pandža.

Grad Zagreb želi nas izbaciti jer odbijamo potpisati ugovor s gradom po kojem je HVIDR-a obvezna ustupiti zboru prostor za uporabu svaki dan od 16 do 22 sata, a to za nas nije prihvatljivo, istaknuo je Pandža.

Objasnio je da je ugovor o najmu istekao još 1999., s tim da je MORH do 2000. plaćao sve režije. Kako bi se prevladao problem, u rujnu prošle godine Hvidra je prihvatila prijedlog grada da u prostorije privremeno primi dječji zbor "Zvjezdice", koji bi sudjelovao u plaćanju režijskih troškova. Međutim, zbor od ožujka ove godine ne plaća režije, počeo se koristiti gotovo cijelim prostorom i polako nas žele istisnuti, kazao je Pandža.

"Očito je da nas se želi posvađati s tom djecom kako bi se stekla negativna slika u javnosti o nama i kako bi netko iz grada preuzeo taj prostor", ocijenio je Pandža, dodavši da ga HVIDR-a ne kani napustiti.

Problem smo pokušali riješiti s Gradskim uredom za upravljanje imovinom, ali umjesto dogovora, na potpis HVIDR-i došao je spomenuti ugovor, rekao je Pandža.

Predsjednik HVIDR-e upozorio je da se i njezinim podružnicama u raznim dijelovima grada također prijeti iseljenjem iz prostorija.

(Hina) aš jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara