Živi zid dijelio jagode, Pernar bi ih slao zatvorenicima

Živi zid dijelio jagode, Pernar bi ih slao zatvorenicima

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

ŽIVI zid kupio je dvije tone jagoda i dio danas podijelio građanima u Zagrebu pred Hrvatskom narodnom bankom. Ostatak će, tvrde, donirati domovima za nezbrinutu djecu.

Spas vide u izlasku iz EU

Jagode su dijelili pred HNB-om jer smatraju da nerealni tečaj kune i otvorenost granica u Europskoj uniji uništavaju domaće proizvođače. Njihova ideja je da bi Hrvatska trebala izaći iz EU, a država otkupljivati sve viškove koje domaći proizvođači ne mogu prodati na tržištu.

“Hrvatski proizvod može biti na stolu hrvatskog čovjeka, barem u onom dijelu gdje država upravlja resursima. To su škole, vrtići, fakulteti, bolnice...”, rekao je Tihomir Lukanić, tajnik Živog zida.
“Ne zaboravi zatvore. Hrvatske jagode za hrvatske zatvorenike”, dobacio mu je Ivan Pernar.

Nisu platili, nadaju se popustu

“Mislim da smo platili 15 tisuća kuna po toni. Odnosno nismo još platili. Dobit ćemo možda neki popust na količinu”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik stranke.

Prije dva dana u Zagrebu su proizvođači sami dijelili jagode prosvjedujući protiv niskih cijena njihovih proizvoda. Tvrdili su da je realna cijena 12 kuna za mjericu, odnosno oko pola kilograma. Živi zid je, čini se, ipak postigao puno bolju cijenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara