Alfa 4C: Mini coupe paprene cijene

ALFA će na ženevskom auto salonu predstaviti novi konceptni model koji bi trebao izravno najaviti sljedeći produkcijski coupe.

Očekuje se predstavljanje najavne studije automobila koji bi trebao nositi oznaku 4C kao manja verzija modela 8C Competizione. Model sa središnje smještenim motorom trebao bi biti snažan adut u procesu revitalizacije te povratku na američko tržište.

Insajderi kažu kako će 4C biti proizveden u limitiranoj seriji od oko 5.000 primjeraka godišnje, a zbog ograničenosti serije, odličnih performansi i vrhunskog dizajna cijena mu neće biti malena. Neki izvještaji navode i kako će stajati oko 40.000 eura.

Prijašnje navode kako će se ovaj model temeljiti na šasiji KTM-ovog X-Bowa su navodno insajderi prokazali kao krive. 4C bi navodno trebao dobiti novi monocoque od ugljičnih vlakana s aluminijskim podokvirima sprijeda i straga. Dakle, niska masa i snažna motorizacija bi trebali rezultirati agilnim i zabavnim vozilom.

Središnje postavljeni motor bi trebao biti tunirana izvedba MultiAir pogonskog stroja preuzetog iz Giuliette. Snaga za sada ostaje nepoznanicom. Sve bi trebalo postati poznato za manje od mjesec dana kada ženevski auto salon otvori svoja vrata.

Pročitajte više