Crhysler 300C iz austrijskih pogona

OVIH dana je s proizvodnih traka Magna-Steyr tvornice u Grazu, Austrija, sišao prvi Chrysler 300C čime je i svečano obilježen start europske proizvodnje prestižnog modela.

Nakon modifikacije pogona vrijedne tridesetak milijuna eura u našem susjedstvu je startala proizvodnja još jednog Chryslerovog modela. Jeep Grand Cherokee i Voyager u obje izvedbe duljine u Gracu su se već udomaćili, a na modelu 300C tek je red da se dokaže.

Plan predviđa proizvodnju obje karoserijske izvedbe modela, koje će u proizvodnom lancu s ostalim proizvodima dijeliti većinu ciklusa. Zbog udovoljavanja većoj potražnji zaposleno je dodatnih 600 radnika, čime se ukupan broj radnika zaposlenih u proizvodnji popeo na više od dvije tisuće.

Preinake tvornice obuhvaćaju potpunu obnovu montažne linije i transportnog sustava, čime je povećana fleksibilnost proizvodnje, odnosno omogućena proizvodnja većeg broja proizvoda. Primjera radi, novi model će se proizvoditi i u izvedbi s desno postavljenim volanom, a u narednom razdoblju proizvodnja će se proširiti i na dizelsku, te sportsku SRT-8 izvedbu.

Chrysler 300C se na europskom tržištu nudi u tri benzinske izvedbe. Ponuda starta modelom s 2.7 V6 benzincem, nastavlja se sa 3.5 V6 jedinicom, a završava 5.7-litarskim V8 izdankom HEMI serije.  

M.N.

Pročitajte više