FOTO Ovako je predstavljen budući Ferrarijev klasik 12Cilindri

Foto: Ferrari

TRAŽITE li automobil koji će u potpunosti okupirati sva vaša osjetila, pronaći ćete ga u Ferrariju. 

A da tu ne mislimo samo na osjetila sluha i vida, jasno ukazuju fotografije sa svečanosti u Miamiju, gdje je odabrana klijentela uživo mogla vidjeti što to donosi 12Cilindri. Donosi puno toga, no najvrjednije je ono što je ostalo nepromijenjeno. 

Naime, kako samo ime govori, ovaj rasni GT pokreće 12-cilindarski dragulj strojogradnje. Nema turbine ni kompresora, nema ni električne pomoći, ali pritom nije nimalo sirov. Automobil je to koji bi trebao vratiti duh kultnih GT-a iz 1950-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. 

Maksimalnih 830 KS daje pri 8500 o/min, a čak 80% momenta dostupno je već od 2500 o/min. Idealna kombinacija kaže da do 100 km/h ubrzava za 2.9 sekundi, a do 200 km/h već za 7.9 sekundi. Spider je sa 70 kilograma teži i time nešto sporiji u ubrzanju, ali oba voze sve do 340 km/h.

I na kraju spomenimo totalno izmijenjen dizajn u odnosu na ostatak game, kao i napredne tehnologije ispod odijela i na njemu u vidu aktivnih elemenata aerodinamike. Svemu dodajte jaku elektronsku logistiku, poput sustava Brake-by-wire i Slide Slip Control 8.0, te potpuno digitalizirani interijer. 

Recimo i kako ovo zadovoljstvo stoji 395.000 eura, odnosno 435.000 eura za Spider verziju.

 

Get a glimpse of the Ferrari World Premiere in #Miami, where guests were among the first to witness the exclusive...

Objavljuje FerrariSubota, 18. svibnja 2024.

Pročitajte više