Mijenjat će se jedino svjetlosni sklopovi i retrovizori

Dvije su moguće lokacije na kojima će Jaguar predstaviti svoj prvi crossover. Ili će se on pojaviti u Ženevi početkom proljeća ili će ga Britanci dopremiti na pragu jeseni u Frankfurt. Kako god bilo budući Jaguarov crossover neće se previše razlikovati od studije C-X17 s kojom je najavljen. Sve što će Britanci na njemu mijenjati jesu svjetlosni sklopovi retrovizori koji će postati primjereniji serijskom automobilu.

Naziv još uvijek nepoznat

Jaguar još uvijek nije odredio naziv koji će nositi njegov nadolazeći crossover. Također, Jaguar bježi i od naziva crossover i SUV govoreći kako su oni rezervirani za Land Rover i slične te da je njihovo vozilo nešto drugo za što još valja smisliti prikladno ime. Ono što znam jest kako će nadolazeći Jaguar svoju tehnologiju dijeliti s limuzinom XE koja je predstavljena lani u Parizu. Baš kao i ona i novi crossover branda iz Whitleya bit će zasnovan na novoj modularnoj platformi Jaguar-Land Rover grupe što će ga automatski učiniti jednim od najlakših crossovera u segmentu.

Uz to ispod njegove vanjštine krit će se Ingenium motori koji su prvu primjenu našli u limuzini XE. Uz dvolitreni četverocilindraš ondje će biti i 3.0-litreni V6 s više od 300 KS, te nekoliko turbaka u benzinskoj i dizelskoj izvedbi. Svi oni svoju će snagu slati na prednje ili sve kotače preko šest-stupanjskog ručnog ili osam-stupanjskog automatskog mjenjača.

Pročitajte više