Musk priznao: "Tjedni su nas dijelili od propasti Tesle"

Foto: Tesla Motors

JOŠ početkom godine Bloomberg je rekao da Tesla troši kao pijani milijarder, odnosno točno 5736 eura u minuti. Neki nisu vjerovali.

Sudeći prema najnovijim informacijama, mediji su bili u pravu. To je u intervjuu za Axios potvrdio sam Elon Musk rekavši kako su zbog problema s proizvodnjom Tesla Modela 3 u tvrtki "gubili novac na sve strane" te ''da bismo sigurno propali da nismo riješili taj problem u kratkom roku''.

Musk je pritom objašnjavao da su problemi s najjeftinijom Teslom bili bolni za njega, kako za mozak tako i za srce. Problemi s povećanjem proizvodnje su bili gotovo nerješivi te su imali "jednoznamenkast broj tjedana do konačnog kraja".

Prvi čovjek Tesle pritom ne specificira te probleme koji su kompaniju mogli stajati života. Sasvim je sigurno da su podcijenili problematiku uvođenja masovne proizvodnje koju su tradicionalni proizvođači prošli desetljećima prije. Tesla je imala brojna uska grla kod Modela 3, a ticala su se problema s proizvodnjom, kvalitetom proizvoda i samim plasmanom do kupaca. Danas je najprodavaniji električni model u Americi.

Pročitajte više