Njegovo veličanstvo - Lamborghini Aventador

MURCIELAGO je napokon umirovljen i na njegovo mjesto je stupio novi razjareni bik pod imenom Aventador.

S obzirom na veliku medijsku pažnju te česta curenja različitih informacija, a kasnije čak i slika  o novom se Lamborghinijevom modelu nema puno toga novoga za reći. Vrijedi samo ponoviti gradivo i prikazati prve službene fotografije noviteta.

Lamborghini Aventador LP700-4 će svojim kupcima omogućiti bolja vozna svojstva kroz veću snagu, manju masu i napredniji ovjes. Također, tu je za sve buduće vlasnike manje bitan podatak kako će Aventador i manje trošiti od svog prethodnika, i to za oko 20%.

Aventador pokreće novi V12 središnje smješteni motor obujma 6,5 litara i snage 700 KS, a ukupna masa automobila iznosi 1.575 kg. Uz pogon na sva četiri kotača te 7-stupanjski robotizirani F1 mjenjač (ISR) ovaj će automobil pojuriti do 100 km/h za svega 2,9 sekundi, dok će najveća brzina iznositi 350 km/h.

Konstrukcija automobila je napravljena prvenstveno od ugljičnih vlakana, sportski je ovjes napravljen po uzoru na F1 od aluminija, a oprema samog automobila će biti svakako bogatija od one prethodnika.

Cijena? Nešto manja od 300.000 eura.

>> Detaljan pregled ženevskog  salona pogledajte samo na Indexovoj temi.

Pročitajte više