U Index Oglasima osvanuo najskuplji automobil u Hrvatskoj!

AKO ste mislili da su iznosi od 300 do 350 tisuća eura plafon ponude u Hrvatskoj, prevarili ste se. Ovaj bolid je deset puta skuplji.

Skuplji je i od Bugattija Chirona, mjerila ekskluzivnosti u svijetu hipersportskih automobila. U pitanju je McLaren, i to najradikalniji i najnoviji pripadnik iz tv. Ultimate serije. McLaren Speedtail je na tržište stigao 2020. godine, a jedan od 106 ponuđenih primjeraka stigao je na hrvatsko tlo. 

Radi se o posebnom automobilu izdužene siluete kako bi postigao što bolju aerodinamiku. Jer njegov cilj je brzina, a ovaj automobil je jedan od najbržih na svijetu. Na 300 km/h je za 12.8 sekundi ili 0.3 sekunde prije Chirona. Ne posustaje sve do oznake od 400 km/h, a i onda ide još malo. 

A vozač smješten u sredini mora obuzdati preko 1000 KS snažan hibridni pogon. Kako bi to uspio, na raspolaganju su mu sve moderne tehnologije, a kako bi išao što brže, nema ni klasične retrovizore. Izrađen od karbona, ovaj bolid teži svega 1600 kg. Pritom u duljinu mjeri čak 5137 mm, puni korak više od Bugattija. 

A otprilike toliko je i skuplji. Primjerak u ponudi Index Oglasa nudi se po cijeni od 27.8 milijuna kuna. Automobil se može pogledati tek nakon što dokažete da ste ozbiljan kupac. 

 

Pročitajte više