VIDEO Ovo je trenutak kojeg se najviše boji svaki motociklist

 Screenshot: YouTube

NAJSTRAVIČNIJE prometne nezgode su nesumnjivo frontalni sudari, posebno kada u njima na jednoj strani sudjeluje motociklist.
 
Nezaštićeni motociklist u frontalnom je sudaru u potpunosti izložen silini udarca te prometna nezgoda nerijetko završava fatalno za osobe na motociklu. Smrtni ishodi nisu rijetkost, a višestruki prijelomi su najmanje s čime se prolazi. Da stvar bude gora, do frontalnih sudara nerijetko dolazi krivicom drugog sudionika u nesreći, pa ne čudi što se motociklisti najviše boje ovakvih nezgoda. 
 
Jedna takva nezgoda nedavno je snimljena u Argentini. Nekoliko motociklista u grupi vozilo je magistralnom cestom i nailazilo na blagi zavoj. Iz suprotnog smjera doletio je SUV koji se nije uspio zadržati u svojoj voznoj traci već je prešao u suprotnu. Prvi motociklist uspio je izbjeći udarac, dok je drugi, koji je nekoliko trenutaka prije signalizirao ostalim motociklistima da uspore, naletio na prednji kraj SUV-a.

Nesreća izgleda užasno, no dobra je vijest da je usprkos silini udarca motociklist preživio. U nesreći je slomio oba koljena i zdjelicu, pa mu slijedi dugotrajan oporavak. 
 
Dolazi toplije vrijeme, a time možemo očekivati i više motociklista (i biciklista) na cestama. Stoga, neovisno o tome vozite li auto ili motocikl, pripazite u prometu. 

Pročitajte više