Volkswagen C Coupe GTE koncept predstavljen u Kini

Na sajmu u Šangaju Volkswagen je predstavio svoj adut u svijetu luksuznih automobila i to kroz koncept pod nazivom C Coupe GTE. Ovaj automobil pozicionira se negdje između popularnog Passata i jedva zamjetnog Phaetona. Uz hrpu luksuza ovaj koncept je hibrid koji uz standardni benzinski motor od 210 KS ima i električni motor snage 124 KS. Domet baterija je do 50 kilometara a punog tanka 800, uz potrošnju koja u kombiniranoj vožnji iznosi (barem kažu da će tako biti) 2,5 litre na 100 kilometara.

Ovaj coupe duži je od 5 metara a u širinu ide do 2 metra. Ima 22 inčne kotače i izgleda kada se sve zbroji i oduzme poprilično ne proporcionalno. No, treba uzeti u obzir da je ovo koncept koji do eventualne serijske izvedbe može promijeniti puno detalja a tako i dimenzije.

Kao i kod prethodnih Volkswagenovih hibridnih koncepata vozaču je ponuđeno nekoliko kombinacija za korištenje standardnog i električnog motora. To znači da postoji mogućnost izbora vožnje samo klasičnog motora, samo na električni motor, odnosno kombinacija oba motora za maksimalne performanse.
Nije poznato kada će i hoće li ovaj automobil u serijsku proizvodnju, priča je slična kao i sa Sport coupe concept GTE modelom predstavljenim u Ženevi.

Pročitajte više