VW Microbus Concept - Bulli´s back!

VOLKSWAGEN kaže kako će "završiti započeto" s drugom generacijom konceptnog Microbusa.

Drugim riječima, ovo je do sada najbolji dokaz kako njemački proizvođač ozbiljno namjerava revitalizirati klasični MPV. Podsjetimo raniji je koncept, koji je prvi potaknuo priče o povratku popularnog Bullija, predstavljen još 2001.

Studijski je model dugačak 3,99, širok 1,75 i visok 1,7 metara. Pokreće ga električni motor snage 85 kW uparen s litij-ionskim baterijama (40 kWh) koje omogućuju autonomiju od 300 km. Nadalje, ovaj Bulli može ubrzati do 100 km/h za 11,5 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 140 km/h.

Produkcijski bi model, pored eventualnog električnog pogona, lako mogao dobiti i 1,0 te 1,4-litrene VW-ove konvencionalne motore. Valja reći i kako bi se konačna izvedba najvjerojatnije temeljila na produženoj platformi budućeg Golfa, odnosno na obiteljskoj MQB platformi.

>> Detaljan pregled ženevskog  salona pogledajte samo na Indexovoj temi.

Unutar putničke kabine se može smjestiti šest osoba, no vjerojatnije je kako bi se četiri uistinu osjećale komotno i na dužim putovanjima. Prednjom armaturom dominira uklonjivi iPad, a preklapanjem stražnje klupe zapremina prtljažnog prostora raste na 1.600 l, što ovaj automobil čini idealanim kamperskim rješenjem.

Pročitajte više