"Idiot, narcis i razmaženo derište": Film o princu Andrewu otkriva gnjusne detalje

Screenshot: YouTube/EPA

U SRIJEDU je na streaming servisu Peacock premijerno prikazan film Prince Andrew: Banished. 

Strani mediji pišu da je film o princu Andrewu "brutalan". Britanski Daily mail navodi da se u Palači "moraju pripremiti za pravu noćnu moru". 

Prince Andrew: Banished u stvari priča priču o Andrewu i Jeffreyju Epsteinu. Naime, Andrew je slovio kao miljenik kraljice Elizabete, no zbog seksualnog skandala i prijateljevanja s Epsteinom početkom godine lišen je vojnih titula.To se dogodilo nakon optužbi da je seksualno napao tada sedamnaestogodišnju Virginiju Giuffre. Kraljica je nakon toga Andrewu zabranila bilo kakvo službeno pojavljivanje u javnosti.

 

OPREZ! Tekst sadrži spojlere!

Kroz cijeli film nižu se izjave i mišljenja o princu.

"Problem je u tome što je taj čovjek idiot. Uvijek postoji kržljavac u leglu, a ovdje je to Andrew", govori u filmu bivši kraljevski tajnik za medije Dickie Arbiter, dok urednica i novinarka Helen Kirwan-Taylor princa naziva "narcisom i razmaženim derištem". Kao "groznu osobu i nasilnika" Andrewa opisuje umirovljeni časnik iz jedinice za zaštitu kraljevske obitelji Paul Page.

U filmu se tvrdi da je kraljica Elizabeta od prinčeva rođenja bila jako blaga prema njemu, jer je osjećala krivnju zbog toga što nije bila stalno prisutna u životima svoje dvoje starije djece, Charlesa i Anne. To je Andrewu dalo osjećaj da je privilegiran. Obitelji se nije svidjela njegova veza s glumicom Koo Stark pa se oženio sa Sarah Ferguson, no njihov brak nije dugo trajao.

"Andrew je bio očiti pedofilski predator"

Navodi se da je Andrew bio povezan s Ghislaine Maxwell koja je trenutno u američkom zatvoru i čeka odluku o žalbi na kaznu od 20 godina zatvora koju je dobila prije nekoliko mjeseci. Često ju je posjećivao, a tako je upoznao i Jeffreyja Epsteina koji mu je "osigurao puno mladih djevojaka". U filmu se govori da je Andrew imao dugu povijest ženskaroša, do te mjere da se govorilo kako je seksualni ovisnik. 

"On nije samo primitivan i nepristojan, on je bio očiti pedofilski predator koji je bio u Epsteinovu društvu zato što mu je financijaš i osuđivani seksualni prijestupnik mogao dati baš ono što želi, a Maxwell je bila poput ljepila koje ih je držalo na okupu", navodi se. Mediji pišu da se u filmu otkrivaju "gnjusni detalji" o princu Andrewu te da bi stvari za njega mogle postati još gore.

Pročitajte više