5 vježbi za žene koje nose visoke potpetice

Foto: weheartit, Women's Health

CIPELE s visokom potpeticom izgledaju jako seksi, no često nošenje takvih štikli uzrokuje bol u stopalima, gležnjevima i listovima. 
 
Neugodan osjećaj boli i zatezanja možeš ublažiti jednostavnim vježbama koje izdužuju i istežu mišiće. Osim toga, dobro je ojačati mišiće stražnjice i bedra za što bolju stabilnost i podršku.
 
Vježbe za noge radi kao dio zagrijavanja prije svog uobičajenog treninga. Tijekom onih dana kad ne treniraš, napravi nekoliko ponavljanja svakog pokreta kako bi se noge dobro istegnule, te se tako olakšala bol.
 
1. Pas koji gleda prema dolje (s podizanjem peta)
 
 
Počni na rukama i koljenima. Stražnjicu podigni prema stropu, a istovremeno izravnaj ruke i noge. Podiži i spuštaj pete barem 20 puta.
 
2. Istezanje listova
 
 
Stani ispred zida, zakorači desnom nogom, a oba stopala drži ravno na podu. Ruke nasloni na zid u visini prsa. Desno koljeno pritisni uza zid tako da osjetiš zatezanje u lijevom listu. Položaj drži dvije sekunde, a zatim se opusti. Napravi 8 ponavljanja svakom nogom.
 
3. Rolanje listova
 
 
Sjedi na pod i izravnaj noge. Ruke drži na podu iza sebe. Spužvasti roler postavi ispod desnog gležnja, a lijevu nogu prebaci preko desne. Stražnjicu podigni desetak centimetara od tla. Tijelo gurni unaprijed, kako bi se roler pomaknuo do vrha lista. Polako se miči naprijed-natrag. Svaku nogu rolaj dvije do tri minute.
 
4. Kruženje gležnjevima
 
 
Stani na desnu nogu, podigni lijevo koljeno na visinu kukova; za bolju stabilnost rukama uhvati bedro. Polako radi krugove gležnjem, pritom ne mičući ostatak tijela. Napravi 5 krugova svakom nogom.
 
5. Podizanje kukova
 
 
Lezi na leđa, savij koljena, a stopala postavi ravno na tlo. Podigni kukove tako da tvoriš ravnu crtu od koljena do prsa. Stegni mišiće stražnjice, a zatim se vrati u početni položaj. Napravi 3 seta po 20 ponavljanja.

Pročitajte više