8 stvari kojih se trebate odreći ako želite živjeti sretan i zdrav život

Foto: Instagram

POČNITE se brinuti o sebi kako treba.

Postizanje zdravijeg i sretnijeg života počinje osnovama kao što su briga o sebi, pozitivno gledanje na stvari oko sebe, rad prema ostvarenju ciljeva itd. Kada izgradite taj temelj, ostalo je puno lakše.
 
Vaša sreća vrlo je blisko povezana s vašim mentalnim i fizičkim zdravljem, a ako želite povećati razinu iste, ovo su stvari kojih biste se napokon trebali odreći u 2018. godini.
 
1. Negativnog razmišljanja o sebi i svojem tijelu
 
Ako se neprestano ubijate u pojam, to će neizbježno loše utjecati na vaše samopoštovanje. Zaboravite na ovu nezdravu naviku i počnite se više voljeti. Kada počnete više pažnje posvećivati svojim pozitivnim stranama, razliku ćete uvidjeti momentalno i imat ćete više volje i snage za svoje ciljeve.
 
2. Vage
 
Svoj tjelesni napredak prestanite izjednačavati s brojkama na vašoj vagi. Ima toliko zdravijih načina kako ga možete pratiti: prema tome kako se osjećate, stanete li u traperice u koje dosad niste, svakodnevnim slikanjem tijela itd.
 
3. Nereda
 
Budite što uredniji kod kuće i redoviti u spremanju stvari te čišćenju kako biste imali dovoljno vremena za sebe. Vaš dom mora biti sretno mjesto, a ne izvor dodatnog stresa.
 
4. Toksičnih prijatelja
 
Oni koji vas zovu samo kada vas trebaju, koji šire nervozu i negativne stavove te oni koji vam nisu podrška u vašim ciljevima, bilo privatnim, poslovnim ili fitness.
 
5. Rečenice "ja to ne mogu"
 
Naravno da možete! Možda ne možete odmah, no kako se kaže - vježbom do savršenstva. Često ste jedino što vas sprječava u postizanju nekog cilja vi sami. Ne zaboravite da je vaš um moćna stvar pa se hranite pozitivnim mislima.
 
6. Opsjednutosti društvenim mrežama
 
Savršeni životi, savršena tijela... Korisnici društvenih mreža često uljepšavaju stvarnost kako bi se svidjeli drugima. Nema ništa loše u praćenju događanja na društvenim mrežama, no ako ono kod vas rezultira lošim osjećajem, kritikama prema sebi te nesigurnošću, vrijeme je da se vratite na pravi put.
 
7. Grižnje savjesti kada pojedete nešto loše
 
Nemojte se kažnjavati za povremeno odustajanje od fitness pravila koja ste si postavili, jer je i to dio što zdravijeg načina života. Na kraju dana, čovjek ste od krvi i mesa te imate potrebe koje s vremena na vrijeme treba zadovoljiti, umiriti se i nastaviti dalje prema planu.
 
8. Pritiska
 
Nemojte biti previše strogi prema sebi - bilo da se radi o vašem privatnom, poslovnom ili fitness životu. Proslavite pobjede, na poraze gledajte kao na lekcije i samo idite dalje. Budete li se sažalijevali, nećete daleko dogurati.
 

Pročitajte više