Index fit trening: Postigni svoje ciljeve kružnim treningom!

Foto: Shutterstock



REZULTATI koje postižemo vježbanjem dolaze tek onda kada se konstantno pridržavamo plana i programa koji je zadan. Ako trening i nije pretjerano zanimljiv, rekreativci će vrlo brzo i lako odustati, stoga je važno da trening rutina, osim što mora biti učinkovita, bude dinamična i zanimljiva, te svaki puta pred vježbača postavi određeni izazov.  

Jedan od najboljih načina da imamo upravo takav dinamičan trening jest kružni princip vježbanja koji možemo primijeniti na bilo koje vježbe i prilagoditi bilo kojem cilju. Takav tip treninga jedan je od najboljih za rekreativne vježbače koji žele istovremeno raditi na više ciljeva i izgraditi fit tijelo i bolju kondicijsku spremu. Kombinacija zahtjevnih složenih vježbi i kardio vježbi imat će odličan učinak na učvršćivanje mišića, ali i sagorijevanje masnih naslaga. Isprobajte jedan takav jednostavan trening koji smo vam pripremili:

Skupina A:

Zgibovi

Povlačenje na lat mašini

Veslanje u pretklonu

Horizontalno veslanje na sajli

Veslanje u pretklonu bučicama

Skupina B:

Bench press

Kosi bench press

Kosi potisak bučicama

Sklekovi

Razvlačenje za prsa

Skupina C:

Čučanj

Mrtvo dizanje

Goblet čučanj

Nožni potisak na mašini

Iskorak bučicama

Prednji čučanj

Skupina D:

Rameni potisak bućicama

Military press

Lateralno podizanje bučicama

Stojeće povlačenje do brade

Kardio vježba:

Trčanje (na traci)

Bicikl ergometar

Veslački ergometar

Preskakanje vijače

Orbitrek

Za svaki trening odaberite po jednu vježbu iz svake skupine te ih radite u kružnom obliku, jednu za drugom. Vježbe možete raditi u vremenskim intervalima; 30 sekundi rada, 60 sekundi odmora između vježbi, ili serije po 10-15 ponavljanja s isto tolikom pauzom. Dakle, u svakom krugu napravite sve zadane vježbe, a između krugova izvodite aktivnu pauzu u kojoj radite jednu od navedenih kardio vježbi u trajanju od 3-5 minuta. Napravite ukupno 4-6 krugova, ovisno o tome u kakvoj ste formi.
 

Pročitajte više