Kako napraviti savršeni smoothie?

Foto: Shutterstock

SMOOTHIE je odličan izvor energije, vitamina i minerala, a za njegovu ti je pripremu potrebno samo nekoliko minuta.
 
Za savršen napitak pripazi na sljedeće:
 
RECEPT
 
Sastojci: pola čaše do jedne i pol čaše narezanog voća (bobičasto voće, banane, dinja, višnje bez koštica, avokado ili ananas) ili povrća (krastavac, bundeva, špinat ili kelj)
 
Led ili zaleđeno voće: pola čaše do jedne pune čaše
 
Tekućina: pola čaše do jedne čaše soka, ledenog čaja, kokosove vode, obične vode ili nezašećerenog bademovog mlijeka
 
Proteini: 2 žlice maslaca od kikirikija ili badema, chia sjemenke, sjemenke konoplje ili proteinski prašak

ŽELIŠ DODATI PROTEINSKI PRAŠAK?
 
Najbolje je koristiti whey jer se on lako razgrađuje i daje kremastu teksturu napitku. Osim toga, to je potpuni protein - sadrži svih devet amino kiselina. Pripazi da proteinski prašak nema dodane šećere, i uvijek radije dodaj umjetni zaslađivač ako je potrebno.
 
 
USAVRŠI KORIŠTENJE BLENDERA
 
Ako imaš stariji model miksera s tupim oštricama ili slabim motorom, drži se svježeg voća i izbjegavaj zaleđeno. Kockice leda postupno dodaj pri kraju miješanja.
 
Proteinski prašak, chia sjemenke i sjemenke konoplje dodaju se nakon svih drugih sastojaka kako se ne bi zalijepili na dno.
 
Kad mikser ne želi izmiješati sastojke, zaustavi ga na nekoliko minuta dok sastojci ne omekšaju. Možeš dodati i malo tekućine (žlicu po žlicu).
 
 
Najbitnije je igrati se sastojcima, bojama i okusima jer su mogućnosti bezbrojne. Napravi napitak po svom ukusu, a poslije nam ostavi komentar s receptom kako bi ga i mi isprobali! 

Pročitajte više