Najbolje vježbe za leđa: Treniraj i izgledaj poput Jasona Stathama!

Foto: Screenshot YouTube

SVAKI put kad Jasona Stathama vidimo u nekom novom filmu, zaključimo da izgleda bolje nego u prethodnom. Iako nam Jason može poslužiti kao primjer za treniranje svakog dijela tijela, odlučili smo se usredotočiti na njegova savršeno oblikovana leđa koja često voli pokazivati.

Leđa imaju velik broj mišića, i upravo zato izgledaju izuzetno privlačno kada se pravilno oblikuju. No, upravo se radi tog velikog broja mišića lakše ozlijediti. Kako bi izbjegao nezgode i upale, dobro se zagrij i istegni prije i nakon treninga. Poput Jasona, bitno je znati svoje mogućnosti, pa prema tome prilagodi težinu utega i broj ponavljanja.

Vježbe:

Nabačaj

Za pravilnu izvedbu nabačaja najbolje je prvo ga izvježbati s praznom šipkom, a zatim postupno dodavati težinu. Pripazi da su ti leđa uvijek ravna! Ova vježba aktivirat će cijeli gornji dio leđa, a pokrenut će i mišiće donjeg dijela leđa u trenutku podizanja utega s poda.

Veslanje s bučicama

Sagni se unaprijed, lagano savij koljena i podiži bučice u visini deltoida (sredina prsa). Pripazi da su ti ramena u istom položaju tijekom cijele vježbe.

Povlačenje na lat spravi

Ovo je klasična vježba za leđa. Za pravilno izvođenje ruke postavi malo izvan širine ramena, to će ti pomoći da brže dođeš do V-oblika leđa. Obrati pozornost na ravno spuštanje, pri tome je bitna odgovarajuća težina. Nemoj pretjerivati, i nemoj vježbu izvoditi povlačenjem šipke iza glave jer ćeš tako opteretiti kralježnicu.

Pročitajte više