Nema slobodnih sprava u teretani? Napravi jedan od ova tri treninga!

Foto: Shutterstock
 
ČESTO se dogodi da radi gužve u teretani ne možeš doći na red za željenu spravu, a možda tvoja teretana niti nema određenu opremu. Bilo kako bilo, to nije razlog da ne napraviš dobar trening.
 
Donosimo ti tri jednostavna načina pomoću kojih ćeš postići odlične rezultate! 
 
1. Zgrabi bučice
 
Uz utege ćeš napraviti učinkovitiji i funkcionalniji trening cijelog tijela nego na spravama. Svaka teretana ima bučice, a potrebno je samo naći odgovarajuću težinu.
 
Potrebno je izvesti sve 3 vježbe bez stanki. Napravi što više ponavljanja svake vježbe u 40 sekundi. Pripazi da uvijek imaš pravilnu formu. 
 
Kad napraviš 3 vježbe, odmori 60 sekundi, a zatim odradi još 4 takva seta.
 
Vježbe:
 
1. Potisak s prsa
 

2. Veslanje u pretklonu

3. Iskorak s utegom

2. Ne boj se vježbati bez utega

Samo zato što si u teretani, ne znači da moraš vježbati s opremom. Vježbe koje se izvode pomoću vlastite težine pokrenut će sve mišiće i ostaviti te bez daha.

Svaku vježbu radi 30 do 60 sekundi, te radi što kraće pauze.

1. Most

2. Čučanj

3. Sklek

4. Veslanje

5. Neravni čučanj

6. Čučanj s osloncem

7. Odguravanje

8. Zgib

3. Radi intenzivne intervalne treninge

Umjesto 30 minuta trčanja jednakom brzinom, napravi nekoliko intenzivnih, kratkih intervala. Tako ćeš pokrenuti metabolizam i sagorjeti kalorije. Za najbolje rezultate, uz kardio vježbe kombiniraj vježbe snage.

Primjer: Odaberi bilo koju spravu za kardio trening (bicikl, traku za trčanje, spravu za veslanje) i potrudi se izdržati intenzivan tempo pune dvije minute. Kad završiš, siđi sa sprave i napravi jednu od prethodno spomenutih vježbi snage u 60 sekundi. To je jedna runda. Vrati se na spravu i kreni s drugom rundom, ukupno ih moraš napraviti 10.

Pročitajte više