Riješi se kilograma nakupljenih tijekom blagdana

Foto: Shutterstock

SIJEČANJ je ovdje, te je pravo vrijeme da se riješiš kilograma nakupljenih tijekom blagdana. 
 
Istraživanja su pokazala kako se prosječna osoba za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana udeblja pola kilograma - što ne zvuči puno, no često nam jako smeta.
 
Ovaj višak je privremen, i nestat će lako i brzo uz malo truda, privrženosti i suzdržavanja. Držiš li se ovih jednostavnih koraka, rezultate ćeš vidjeti kroz nekoliko tjedana! 

1. Prestani jesti ostatke
 
Prvi korak je stati s načinom prehrane koji smo usvojili tijekom blagdana. Preostalu hranu ponesi na posao, u školu ili podijeli prijateljima. 

2. Počni jesti zdravo
 
Nađi dijetu koja ti odgovara i nemoj odustati. Ako ne želiš raditi detaljni plan prehrane, odredi si pravila koja je lako pratiti. Preskakanje deserta i brze hrane može napraviti čuda za tvoju liniju.

3. Počni vježbati
 
Ne moraš ići u teretanu ili naći partnera za tenis. Probudi se 30 minuta ranije, obuj tenisice i uputi se u brzu šetnju. Svakodnevna šetnja može ti pomoći da izgubiš i do 5 kilograma mjesečno.

4. 6 malih obroka umjesto 3 velika
 
Počni s laganim doručkom i jutarnjim međuobrokom. Zatim pojedi ručak i popodnevni međuobrok. Odluči se za ranu večeru, a prije spavanja popij malu šalicu mlijeka. Ovako ćeš pokrenuti metabolizam, te se lako riješiti viška kilograma nakupljenih tijekom blagdana.

5. Ne traži repete
 
Jedna porcija ti je sasvim dovoljna, sve drugo je prejedanje. Prije nego što zatražiš repete, razmisli o tome je li ti zaista potrebno još hrane.

Pročitajte više