Smršavi u tjedan dana: Dijeta kojom ćeš se brzo riješiti viška!

Foto: Shutterstock

DETOKS dijeta koja će te riješiti nadutosti i viška kilograma traje samo sedam dana, a omogućit će ti da lakše uskočiš u haljinu ili kupaći, te će očistiti i omekšati tvoju kožu.
 
Ova kratka, i rekli bi slatka - no lagali bi, dijeta odličan je način da se u kratko vrijeme riješiš viška kilograma. Naravno, nijedna dijeta nije laka, pa se pripremi na težak prvi dan, no nakon toga obećavamo da ćeš se osjećati bolje nego ikad.
 
UJUTRO
 
Prva stvar
 
Iscijedi pola limuna ili limete, dodaj malo vode i popij. Ne moraš staviti puno vode, mala čaša je sasvim dovoljna.
 
Napitak prije doručka
 
Napravi zdravi napitak koji će te riješiti nadutosti. 
 
Isprobaj sljedeće kombinacije:
 
- četvrtina krastavca, dvije stabljike celera, mrkva
- jabuka, šaka peršina, dvije do tri stabljike celera
- komorač, jabuka, mrkva
- mala cikla (sirova i s korom), jabuka, pola krastavca
 
Nemaš sokovnik? Nemoj odustati od dijete - dodaj više vode u prvi jutarnji napitak od limuna! 
 
Doručak
 
Voće, voće, i još voća! Nemoj jesti odmah nakon jutarnjeg napitka jer ćeš se napuhati. Pričekaj da ogladniš, a zatim pojedi zdjelicu voćne salate ili dvije, tri cijele voćke. Izaberi bilo koje voće osim banana, naranči i dinje.

POSLIJEPODNE
 
Ručak
 
Pričekaj barem dva sata nakon doručka, a zatim pojedi miješanu salatu ili povrće kuhano na pari. Bitno je u jedno ili drugo dodati proteine - piletinu, puretinu ili ribu. Što god da odabereš, neka bude veličine jednih pilećih prsa. Salatu začini limunom ili limetom, te dodaj malo maslinovog ulja, začinskog bilja i sjemenke lana. Dodaj crni papar, ali ne i sol.
 
Međuobrok
 
Kad ogladniš, pojedi neku zdravu grickalicu poput 6 lješnjaka, 6 badema ili 4 brazilska oraščića. Žvači sporo. Ako imaš nešto više vremena, nareži lubenicu i pojedi otprilike zdjelicu narezanih komadića.
 
NAVEČER
 
Napravi juhu od povrća! Možeš koristiti bilo koje povrće, a dobro je skuhati nešto više te zalediti za ostale dane. Pojedi zdjelicu juhe, a ako prije spavanja ogladniš, slobodno pojedi još jednu.
 
KROZ DAN
 
Pij puno vode, izbjegavaj uobičajenu kavu, čaj i voćne sokove. Uz svaku dijetu preporučuje se i tjelovježba, pa se probaj što više kretati i napraviti barem jedan kratki trening dnevno.
 

Pročitajte više