Video: Kratka rutina sa šipkom za žene!

Foto: Shutterstock


MNOGE žene su često preplašene i ne vole trenirati sa šipkama, bučicama i girjama, pa zapravo sa bilo kakvim vanjskim opterećenjima jer misle kako je to samo za bodybuildere. One misle kako je za dobar izgled dovoljno malo joggirati, istezati se, napraviti nešto trbušnjaka i pokoju vježbu za stražnjicu. Te iste žene u konačnici nemaju rezultate.


Vježbanje sa šipkom možda izgleda teško, nezgrapno i grubo, ali žensko tijelo može itekako dobro podnijeti opterećenja, a rezultati će biti nedvojbeno bolji i brži. Dobra trening rutina s utezima može u kratkom roku pretvoriti mlohavo žensko tijelo u zategnuto i atletsko.

Isprobajte ovu kratku rutinu sa šipkom; možete ove vježbe dodati vašem uobičajnom treningu ili napravite zaseban trening. Trening se sastoji od 8 složenih vježbi koje se rade jedna za drugom. Svaku vježbu treba napraviti u 6 ponavljanja, a nakon što završite krug odmorite 45 sekundi. Nakon toga slijedi krug u kojem radite 5 ponavljanja svake vježbe za redom, pa opet odmorite 45 sekundi i krenete sa 4 ponavljanja, i tako sve dok ne dođete do 1 ponavljanja na svakoj vježbi. Ponovite sve 2-3 puta, a ukoliko vam je lagano, stavite na šipku nekoliko kilograma utega.

Vježbe:

1. Mrtvo dizanje
2. Mrtvo dizanje na ravne noge
3. Rumunjsko mrtvo dizanje
4. Veslanje u pretklonu
5. Prednji čučanj
6. Potisak
7. Stražnji čučanj
8. "Good morning"

Pogledajte kako to izgleda u videu:


 

Pročitajte više