Dijetetičarka podijelila svoj omiljeni recept za doručak koji je bogat proteinima

Foto: Shutterstock

DIJETETIČARKA Caroline Thomason podijelila je recept za svoj omiljeni visokoproteinski doručak koji je ukusan, vrlo ga je lako pripremiti i odličan je obrok za početak dana. Thomason je objasnila kako pripremiti ovaj doručak te koliko grama proteina sadrži svaka namirnica koja se koristi.

"Moj omiljeni visokoproteinski doručak, koji će vas satima držati sitima, kombinira svježi sir, jogurt i proteinski prah te osigurava da dan započnete s zadovoljavajućim i hranjivim obrokom", ističe Thomason. Ovaj doručak može se pripremiti i unaprijed, primjerice večer prije, ako nemate dovoljno vremena ujutro. 

Koje se sve namirnice nalaze u doručku dijetetičarke?

Ovisno o tome pripremate li doručak samo za sebe ili i za druge ljude, dijetetičarka savjetuje da prilagodite omjere namirnica. U receptu je izdvojila što koristi u pripremi jedne porcije svog visokoproteinskog čokoladnog moussea s bobičastim voćem.

U čokoladnom mousseu nalaze se: pola šalice običnog grčkog jogurta (11 grama proteina), pola šalice svježeg sira (12 grama proteina), jedna mjerica čokoladnog proteinskog praha (20 grama proteina), pola šalice malina, jedna žlica komadića čokolade. 

Dijetetičarka je napisala da jedna porcija ovog doručka ima 425 kalorija, 11 grama masti, 46 grama ugljikohidrata (od toga 7 grama vlakana i 32 grama šećera), 41 gramu bjelančevina, 43 grama proteina i 469 miligrama natrija. 

Kako izgleda proces pripreme?

Thomason je za one koji žele uključiti ovaj doručak u prehranu istaknula i sam način pripreme. Sve je podijelila u nekoliko jednostavnih koraka. 

Za početak, u blenderu pomiješajte svježi sir, grčki jogurt i proteinski prah. Za rjeđu konzistenciju, dodajte vode po želji i sve miješajte dok ne nastane glatka mješavina. Potom dodajte žlicu komadića čokolade i upalite blender na veću razinu dok se sve ne sjedini. Dobivenu smjesu prelijte malinama ili omiljenim bobičastim voćem i poslužite u zdjelici ili čaši.

Dijetetičarka savjetuje da, ako obrok pripremate unaprijed, koristite posudu s poklopcem koju možete spremiti u hladnjak i imati na raspolaganju kada želite jesti, prenosi Eat This, Not That.

Pročitajte više