Dvije "lijene" vježbe za jačanje nogu, guze, ruku i tijela

Screenshoot: Facebook

DVIJE vježbe, jedna elastična traka oko bedara, naizgled jedna vrlo lijena rutina - a mišići nogu bedara, stražnjice, ruk i jezgre rade baš kao da ste ih upregnuli nekim puno kompleksnijim i aktivnijim vježbama. 

Zapravo, ove dvije vježbe predstavljene u videu čisti su dokaz da s vas ne treba nužno špricati znoj da ste sigurni kako je vježbanje "upalilo". Jer iako se zaista čine lagane, one i ne bi imale toliki učinak da se ne rade s elastičnom trakom koja će vam pojačati opterećenje na svaku mišićnu skupinu koju ćete potaknuti s ove dvije vježbe. 

1. Rakov hod u niskom stavu 

Postavite traku malo iznad koljena, raširite noge i zategnite stražnjicu, postavite se u čučanj i potom krenite hodati u niskom stavu. Nekoliko koraka naprijed pa unazad - s čvrstim stavovima, zategnutim mišićima, tijelom lagano nagnutim unaprijed i rukama u "gardu". 

Vježbu radite punu minutu, odmorite i startajte s drugom vježbom. 

2. Inchworm s čučnjem 

Još jedna naoko lijena vježba - Inchworm - "hod" do plank poze, a između svakoga napravite čučanj. To je vježba koja je jako dobro utjecati na vašu jezgru, a iako izgleda lagano ova vježba zapravo jako dobro formira mišiće ruku, nogu i jezgre, a čučanj joj daje još malo dodatnog opterećenja za donji dio tijela. 

Vježbu radite punu minutu, odmorite pa opet ponovite prvu vježbu. 

I tako pokušajte raditi 20 minuta. 

 

Pročitajte više